Κορωνοϊός - Σταϊκούρας: Θα επεκταθούν σχεδόν σε όλες τις επιχειρήσεις τα μέτρα στήριξης

4866347

Οι εταιρείες που λειτουργούν, έχουν υποστεί μείωση του τζίρου τους κατά 90% και, ουσιαστικά, με την κίνηση αυτή, «το κράτος θα χρηματοδοτήσει την πραγματική οικονομία» εξήγησε ο ΥΠΟΙΚ - Την ερχόμενη εβδομάδα οι νέες ανακοινώσεις 

Την επέκταση των μέτρων στήριξης σε όλες σχεδόν τις επιχειρήσεις, την ερχόμενη εβδομάδα, προανήγγειλε μέσω της τηλεόρασης του "Star Κεντρικής Ελλάδος", ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι, οι εταιρείες που λειτουργούν, έχουν υποστεί μείωση του τζίρου τους κατά 90% και, ουσιαστικά, με την κίνηση αυτή, «το κράτος θα χρηματοδοτεί την πραγματική οικονομία».

Ο Χρήστος Σταικούρας σημείωσε μάλιστα ότι η σχετική πρόταση έχει κατατεθεί στα αρμόδια όργανα της ΕΕ και της Κομισιόν προκειμένου να εγκριθεί με fast track διαδικασίες στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών από τον κορωνοϊό. 

Επίσης προσδιόρισε στα 6 δισ. ευρώ το μήνα το κόστος των αναστολών πληρωμών φόρων και εισφορών για τα κρατικά ταμεία. Για αυτό το λόγο εξήγησε ότι πρέπει να γίνουν με μεγάλη προσοχή τα επόμενα βήματα.

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε επίσης και στην επιστολή Μητσορτάκη για το κορωνοομόλογο σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι πρέπει να ληφθούν «γενναίες αποφάσεις στην Ευρώπη» Εμείς πρόσθεσε «τις ζητούμε συμμετέχοντας σε μία ομάδα 8 χωρών ούτως ώστε να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη ποσότητα ρευστότητας στην πραγματική οικονομία».

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός: Ύφεση μεγαλύτερη του 2008 προβλέπει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου

Κορωνοϊός: Στη Νέα Υόρκη το 5% των κρουσμάτων παγκοσμίως

Κορωνοϊός - Κυβερνήτης Νέας Υόρκης: Θα διπλασιάζονται τα κρούσματα ανά τρεις ημέρες

ΣΧΟΛΙΑ (8)

Γιώργος

Το ΚΑΔ 25622001 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΞΥΓΟΝΟΚΟΛΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΣΥΓΚΟΛΛΗΣΗΣ ΜΕΤΑΛΛΩΝ Έχει υποστεί και αυτή η δραστηριότητα μεγάλο πλήγμα για δεν συμπεριλαμβάνεται στα μέτρα στήριξης, πολύ άδικο, στηρίξτε μας γιατί στο τέλος θα κλείσουμε, και τότε η χασούρα θα είναι πολύ μεγαλύτερη για όλους μας...

Γιώργος

Να ενταχθούν και τα δευτερεύοντα Κ.Α.Δ στην λίστα με τους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν πάθει ζημιά αυτό το διάστημα, όλοι έχουμε μεγάλη ανάγκη από την στήριξη του κράτους αυτή την στιγμή, εδώ αν θέλετε θα δείξετε την ανθρώπινη πλευρά σας, αλλιώς πάμε όλοι για φούντο, η κατάσταση είναι πλέον δραματική, δεν βγαίνουν ούτε τα έξοδα,κάντε κάτι γρήγορα...

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

τι κάνεις με τους ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ? Τι σας οδήγησε στην ανάκληση της ένταξης ημών στην υποστήριξη με το επίδομα των € 800 . Ποιος σας είπε ότι μπορούμε να τα "καταφέρουμε"? Μήπως τα "παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ"? Ν Τ Ρ Ο Π Η Σ ΑΣ !!!!!

Βάλτε μέσα τον ΚΑΔ

95111000

Γιάννης - Στερεά Ελλάδα

Πρέπει να ανασταλλούν για 1 μήνα όλες οι πληρωμές δανείων (ρυθμισμένων, κόκκινων, πράσινων, μπλε δεν παίζει ρόλο). Η χώρα είναι ατύπως σε πόλεμο!

Είπα-ξείπα

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ η κυβερνητική κωλοτούμπα με το επίδομα των 800€ στους Δικηγόρους. Αφού κλείσανε τα δικαστήρια λόγω κορονοϊού, πρέπει να στηριχθεί και ο συγκεκριμένος κλαδος.

Θα πρέπει

να το κοιτάξουν σοβαρά το θέμα. Καφετέρια που έκλεισε στη γειτονιά μου, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στον ιδιοκτήτη ο οποίος ούτε το ενοίκιο δεν θα βγάλει. Δίπλα είναι ένα μινι μάρκετ που έχει ''προσλάβει'' 5 διανομείς και έχει βγάλει σε 20 μέρες κέρδη που έβγαζε ένα χρόνο.

Κοινωνικό εισόδημα

Οι με ΚΕΑ δεν δικαιούνται; Κάνανε δουλειές του ποδαριού και τελείωσαν. Αυτοί εχουν ανάγκη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία