Κορωνοϊός: Αυτοψία Ελληνίδας σε πτήση από Λονδίνο - Αδιάφοροι οι Βρετανοί, με μάσκες οι Έλληνες - Δείτε βίντεο

Κορωνοϊός: Αυτοψία Ελληνίδας σε πτήση από Λονδίνο - Αδιάφοροι οι Βρετανοί, με μάσκες οι Έλληνες - Δείτε βίντεο

Ελληνίδα επιχειρηματίας περιγράφει στο protothema.gr την εμπειρία της στο αεροδρόμιο του Λούτον και το «Ελευθέριος Βενιζέλος» σε πτήση από Λονδίνο προς Αθήνα το πρωί της Δευτέρας

alagh
Η επιχειρηματίας Ελένη Σακούλη χρειάστηκε να ταξιδέψει εκτάκτως στο Λονδίνο για προσωπική της υπόθεση και στην επιστροφή της, χθες το πρωί, κατέγραψε με την κάμερα του κινητού της τηλεφώνου την προσωπική της εμπειρία πριν, κατά τη διάρκεια της πτήσης αλλά και κατά την άφιξη της στην Αθήνα.

Οι εικόνες που κατέγραψε είναι χαρακτηριστικές ως προς το πώς αντιλαμβάνονται οι Βρετανοί σε σχέση με τους Έλληνες, τους κινδύνους που εγκυμονεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Διαπιστώνει λοιπόν, ότι λόγω έλλειψης σωστής πληροφόρησης, οι κάτοικοι στο Ηνωμένο Βασίλειο, συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν πιο χαλαρά το θέμα του κορωνοϊού και τις επιπτώσεις του στη δημόσια υγεία, σε αντίθεση με τους Έλληνες ταξιδιώτες, οι οποίοι, όπως θα δείτε στο βίντεο φροντίζουν να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας τόσο κατά την παρουσία τους στο βρετανικό αεροδρόμιο, όσο και κατά την διάρκεια της πτήσης.

Κορωνοϊός: Αυτοψία Ελληνίδας σε πτήση από Λονδίνο - Αδιάφοροι οι Βρετανοί, με μάσκες οι Έλληνες


Όπως ακούγεται να λέει  «μόνοι οι Έλληνες φοράνε μάσκες», ενώ λίγη ώρα αργότερα κι αφού επιβιβάζεται στο αεροπλάνο, δείχνει το έντυπο που συμπληρώνουν όλοι οι επιβάτες με προορισμό την Αθήνα, στο οποίο οφείλουν να δηλώσουν την ακριβή διεύθυνση διαμονής τους ώστε να είναι σε θέση να ελεγχθούν ανά πάσα στιγμή από τις αστυνομικές Αρχές.

Κλείσιμο
Υπενθυμίζουμε ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την Κυριακή πως από τους 217 ανθρώπους που ελέγχθηκαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και θα έπρεπε να βρίσκονται σε καραντίνα για 14 ημέρες, 13 άτομα βρέθηκαν εκτός της κατοικίας τους. Στους παραβάτες αυτούς επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ και τους ασκήθηκαν οι προβλεπόμενες από τον νόμο ποινικές διώξεις.

Στο τέλος του βίντεο, ακούγεται η Ελληνίδα επιχειρηματίας και ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Ριγάνι στο Λουτράκι, να λέει ότι κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» δεν υπήρχαν ιδιαίτερα μέτρα, ούτε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που είχε εγκατασταθεί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για να πάρει δείγμα από τους ταξιδιώτες.

Ωστόσο, της έγιναν συστάσεις από τους υπαλλήλους του αεροδρομίου να παραμείνει εντός της οικείας της για τις επόμενες 14 μέρες, κάτι που ήδη πράττει ως ευσυνείδητη πολίτης.

eleni-sakouli-1

Δείτε βίντεο: Αυτοψία Ελληνίδας σε πτήση από Λονδίνο - Αδιάφοροι οι Βρετανοί, με μάσκες οι Έλληνες
Αυτοψία Ελληνίδας σε πτήση από Λονδίνο - Αδιάφοροι οι Βρετανοί, με μάσκες οι Έλληνες



Διαβάστε επίσης:

Koρωνοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον

Κορωνοϊός - Τσιόδρας: 71 νέα κρούσματα - Στα 8.000-10.000 εκτιμώνται τα πραγματικά

Κορωνοϊός - Aegean: Αναστέλλει τις πτήσεις εξωτερικού από 26/3 έως 30/4
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ