Κορωνοϊός στην Ιταλία: 52 ειδικούς γιατρούς και νοσηλευτές έστειλε η Κούβα - «Μόνο ο Έμπολα ήταν πιο δύσκολος» λένε

Κορωνοϊός στην Ιταλία: 52 ειδικούς γιατρούς και νοσηλευτές έστειλε η Κούβα - «Μόνο ο Έμπολα ήταν πιο δύσκολος» λένε

37 Κουβανοί γιατροί και 15 νοσοκόμες έφτασαν στο αεροδρόμιο Μαλπένσα και τέθηκαν στη διάθεση του υγειονομικού συστήματος της Λομβαρδία

kuba_italia
Αντιπροσωπεία γιατρών και νοσηλευτών από την Κούβα, ταξίδεψαν χθες Κυριακής για την Ιταλία, με στόχο να βοηθήσουν τους Ιταλούς συναδέλφους τους στον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Συνολικά 37 Κουβανοί γιατροί και 15 νοσοκόμες έφτασαν στο αεροδρόμιο Μαλπένσα και τέθηκαν στη διάθεση του υγειονομικού συστήματος της Λομβαρδία.



Η ομάδα των γιατρών περιλαμβάνει έναν επικεφαλής προσωπικού, τον Δρ. Κάρλος Περέζ Ντίας, διευθυντή του νοσοκομείου «Joaquín Albarrán» στην Αβάνα, έναν επικεφαλής logistics και συντονισμού, 35 γιατρούς, συμπεριλαμβανομένων 23 ειδικών στην γενική ιατρική, 3 πνευμονολόγους, 3 εντατικολόγους, 3 ειδικούς στις μολυσματικές ασθένειες και 3 ειδικούς σε περιπτώσεις επειγόντων. Μαζί με αυτούς και 15 νοσοκόμες. Οι γιατροί της συγκεκριμένης ομάδας έχουν εμπειρία σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης σε διάφορες χώρες, όπως η επιδημία του Έμπολα το 2014 στην Αφρική.



Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του σήμερα το πρωί, ο Δρ. Λεονάρντο Φερνάντεζ Φερνάντεζ, ένας από τους Κουβανέζους γιατρούς που βρίσκεται σε αποστολή στο νοσοκομείο της Κρεμόνα δήλωσε: «Κατά την γνώμη μου, μόνο ο Έμπολα ήταν πιο σοβαρός από τον κορωνοϊό. Ήρθαμε για να βοηθήσουμε. Θα μείνουμε όσο χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αυτό θα το αποφασίσουν το ιταλικό και του κουβανικό κράτος, τα οποία συνεργάζονται πλήρως, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε την μάχη εναντίον του κορωνοϊού».

Κλείσιμο

Και πρόσθεσε, με δόση χιούμορ πως «προς το παρόν η μεγαλύτερη δυσκολία είναι το κρύο. Έχουμε συνηθίσει στους 28-30 βαθμούς Κελσίου, αλλά θα το ξεπεράσουμε κι αυτό».

Διαβάστε ακόμη:

Κορωνοϊός: Η Ευρώπη δοκιμάζεται από τη φρενήρη εξάπλωση - Κρίσιμες οι 2-3 επόμενες εβδομάδες

Κορωνοϊός: Η πιο πλήρης ανάλυση για την φονική πανδημία - Πώς μπορούν οι κυβερνήσεις να «κερδίσουν χρόνο»

Απαγόρευση κυκλοφορίας - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα