Κορωνοϊός: Άνοιξε τους ναούς ο Μητροπολίτης Κυθήρων - Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του

Κορωνοϊός: Άνοιξε τους ναούς ο Μητροπολίτης Κυθήρων - Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του

«Παραβαίνει πλήρως τις εντολές της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό σε ό,τι αφορά τις συνάξεις στις εκκλησίες και τις ιεροπραξίες και αυτή τη στιγμή είναι στην αστυνομία», λέει ο δήμαρχος

apolimansi_ekklisia
Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Μητροπολίτη Κηθύρων να ανοίξει κανονικά τις εκκλησίες παρά τα κυβερνητικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης τους κορωνοϊού.

Ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ, παρά τους νεκρούς που μετρά η Ελλάδα και τις εικόνες από τις υπόλοιπες χώρες που έχουν πληγεί από την πανδημία με χιλιάδες νεκρούς, αγνόησε όλα τα μέτρα για την αποφυγή συνωστισμών και άφησε τις πόρτες του Μητροπολιτικού ναού του Εσταυρωμένου στη Χώρα των Κυθήρων ανοικτές, με τις καμπάνες να χτυπούν και να καλούν τους πιστούς να προσέλθουν στο ναό.

Το γεγονός επιβεβαίωσε στο protothema.gr o δήμαρχος Κυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης ο οποίος είπε, μεταξύ άλλων, πως ο Μητροπολίτης «παραβαίνει πλήρως τις εντολές της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τις συνάξεις στις εκκλησίες και τις ιεροπραξίες και αυτή τη στιγμή είναι στην αστυνομία. Έγιναν αναφορές και κινήθηκαν οι διαδικασίες. Έχει συνταχθεί δικογραφία και έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας».

Ο κ. Χαρχαλάκης αναφέρει ακόμη πως χθες στα Κύθηρα έγινε ανοιχτή λειτουργία και σε δεύτερη εκκλησία στον Ποταμό: «Έχει από χθες ανοικτές τις εκκλησίες, κανονικά με κωδωνοκρουσίες. Όχι όλες τις εκκλησίες δυο συγκεκριμένους ναούς, στον έναν λειτούργησε ο ίδιος. Αυτή τη στιγμή απ' όσο ξέρω καταθέτει στο αστυνομικό τμήμα».

Ο δήμαρχος ανέφερε τέλος πως χθες στο ναό των ήταν λίγοι πιστοί, ο δεσπότης, ψάλτες και διάκονοι ωστόσο στα Κύθηρα οι εκκλησίες είναι μικρές και έτσι ο συνωστισμός δεν μπορεί να αποφευχθεί.

Διαβάστε επίσης:

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι θα ταξιδεύουν στα νησιά - Πώς θα συμπληρώσετε τη βεβαίωση

Κορωνοϊός: Δείτε αναλυτικά όλα τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης

Κορωνοϊός: Μία Ιταλίδα συγγραφέας μας γράφει... για το μέλλον μας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ