LIVE

Κορωνοϊός

Κορωνοϊός: Πάσχα μακριά από τις Εκκλησίες λόγω πανδημίας

EKKLHSIA-KORONAIOS-IOS-PANDIMIA-KARANTINA-CORONAVIRUS-ARTHROU

Αυξημένη είναι η πιθανότητα να κάνουν οι Έλληνες πολίτες Πάσχα μακριά από τις Εκκλησίες σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα - Ένας πιστός ανά 10 τ.μ. - Ολόκληρη την απόφαση για τις εκκλησίες - Διαβάστε όλο το παρασκήνιο που οδήγησε στην απόφαση αυτή

Aνοικτό άφησε, σήμερα, το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί το φετινό Πάσχα μακριά από τις Εκκλησίες λόγω κορωνοϊού ο Στέλιος Πέτσας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς για την έξαρση του ιού στη χώρα, σημείωσε χαρακτηριστικά πως θα ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να αποφευχθεί η εξάπλωσή του.

«Είναι πιθανό να κάνουμε Πάσχα μακριά από τις εκκλησίες. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε την εξάπλωση», σημείωσε ο Πέτσας σε ερώτηση για το αν θα εφαρμοστεί γενική απαγόρευση μετακινήσεων όπως στην Ιταλία και την Ισπανία.

«Υπάρχει αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού, ένα ποσοστό ανθρώπων θα είναι βαριά περιστατικά, πρέπει να φροντίσουμε ώστε να αντέξει το σύστημα υγείας.

»Είμαστε έτοιμοι να παρατείνουμε τα μέτρα. Αν μας πουν οι ειδικοί για άρση τους θα το κάνουμε. Είναι παρακινδυνευμένο να πούμε τι θα κάνουμε σε 3 με 4 εβδομάδες».

Ακόμη, ο Στέλιος Πέτσας υπογράμμισε τη σαφήνεια του διαγγέλματος του πρωθυπουργού, τονίζοντας παράλληλα πως είναι ευθύνη όλων να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων καθώς η δημόσια υγεία είναι πάνω απ' όλα.

Ολόκληρη η απόφαση για τις εκκλησίες - Ένας πιστός ανά 10 τ.μ.

Στο μεταξύ, τα ξημερώματα  αναρτήθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση  των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας Νίκης Κεραμέως και Βασίλη Κικίλια, για τις εκκλησίες, με την οποία επιβάλλεται το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης της τέλεσης κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας για το χρονικό διάστημα από 16.3.2020 έως 30.3.2020, ως μέτρο προφύλαξης από τον κορωνοϊό.

Στα μέτρα αυτά αναφέρεται ακόμη ότι για λόγους ασφαλείας ένας πιστός ανά 10τμ θα μπορεί να προσεύχεται πλέον στις εκκλησίες και σε όλους τους θρησκευτικούς χώρους της ελληνικής επικράτειας

Η προσωρινή απαγόρευση αφορά σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας (κάθε είδους και κάθε νομικού, κανονικού και εν γένει θρησκευτικού καθεστώτος ναών και παρεκκλησίων, ευκτηρίων οίκων, τεμενών κ.λπ.) κάθε δόγματος και θρησκείας, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρητικότητάς τους, στο σύνολο της Επικράτειας «Επιτρέπεται μόνο η προσέλευση πιστών, για ατομική προσευχή με βραχεία παραμονή τους στον χώρο λατρείας, τηρουμένης της αναλογίας του ενός ατόμου ανά 10 τ.μ. επιφανείας και με ελάχιστη απόσταση τα δύο (2) μέτρα μεταξύ τους. Στον υπολογισμό του προηγούμενου εδαφίου περιλαμβάνεται αποκλειστικά και μόνο η επιφάνεια του κύριου/ωφέλιμου χώρου που εξυπηρετεί τις λατρευτικές ανάγκες και δεν συμπεριλαμβάνονται οι επιφάνειες τυχόν άλλων όμορων κυρίων χώρων του ακινήτου που εξυπηρετούν δραστηριότητες μη λατρευτικές (π.χ. χώρων σεμιναρίων και αναγνωστηρίων), τυχόν βοηθητικών χώρων (π.χ. γραφείων, αποθηκών), χώρων υγιεινής, κοινοχρήστων κ.λπ.».

Όπως αναφέρεται: «οι υπεύθυνοι των χώρων λατρείας οφείλουν να διασφαλίζουν ότι τηρείται ανά πάσα στιγμή η ως άνω αναλογία αριθμού πιστών/τετραγωνικών και η απόσταση μεταξύ των πιστών, καθώς και όλα τα μέτρα υγιεινής που έχουν θεσπίσει οι αρμόδιες αρχές. Στις εισόδους των χώρων λατρείας θα πρέπει να υπάρχει συσκευή με απολυμαντικό/αντισηπτικό ή ισοδύναμης δράσης προϊόν, προς ελεύθερη χρήση από τους πιστούς».

Οι συγκεκριμένες απαγορεύσεις και υποχρεώσεις αφορούν και τους χώρους λατρείας που βρίσκονται ενταγμένοι εντός δημοσίων, δημοτικών, φιλανθρωπικών, κοινωφελών ή άλλων υπηρεσιών, καταστημάτων και εγκαταστάσεων (π.χ. νοσοκομείων και ψυχιατρείων, γηροκομείων, οικοτροφείων, κοιμητηρίων, κατασκηνώσεων) και ιδιωτικών κτημάτων, κτιρίων και επιχειρήσεων (π.χ. συγκροτημάτων κατοικιών, κέντρων εκδηλώσεων, ξενοδοχείων) καθώς και τους ναούς και πάσης φύσεως χώρους λατρείας που κείνται εντός των ιερών μονών, μοναστηριών και κάθε είδους και νομικού/κανονικού καθεστώτος χώρων εγκαταβίωσης. «Οι Ιερές Μονές, τα Μοναστήρια και οι λοιποί χώροι εγκαταβίωσης εντός της Επικράτειας κατά το ως άνω χρονικό διάστημα δεν θα δέχονται κοινό και πιστούς σε οργανωμένες ή ατομικές προσκυνηματικές επισκέψεις». Οι απαγορεύσεις επισκέψεων και όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα που αφορούν στις Ιερές Μονές της Αθωνικής Πολιτείας, λαμβάνονται με απόφαση του Διοικητού του Αγίου Όρους, κατόπιν προηγούμενης ενημέρωσης της Ιεράς Κοινότητας.

«Όσον αφορά στις κηδείες και τις σχετικές με αυτές θρησκευτικές λειτουργίες και λοιπές ιεροπραξίες και ταφικές εκδηλώσεις, όπου σύμφωνα με τα οικεία θρησκευτικά ήθη είθισται η προσέλευση συγγενών, φιλικών προσώπων και κοινού, επιτρέπεται η συμμετοχή μόνο του θρησκευτικού λειτουργού, του απολύτως στενού συγγενικού περιβάλλοντος του αποβιώσαντος και των προσώπων που επιμελούνται της ταφής, τηρουμένων των αναγκαίων μέτρων προστασίας. Οι αρχές που είναι υπεύθυνες για τη λειτουργία και διαχείριση των κοιμητηρίων επιβλέπουν την ορθή εφαρμογή του παρόντος και οφείλουν να αποτρέπουν την προσέλευση προσώπων σύμφωνα με το πρώτο εδάφιο».

Ακόμη, επιτρέπεται η τέλεση λειτουργίας αποκλειστικά προς το σκοπό μετάδοσης από εθνικής ή τοπικής εμβέλειας τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό μέσο, με την παρουσία του απολύτως αναγκαίου προσωπικού του μέσου και η συνέχιση των διοικητικών λειτουργιών των χώρων θρησκευτικής λατρείας.

Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση εδώ

Όλα αυτά έρχονται ως απόρροια της πολύωρης συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου όπου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε τέλος στο  επικίνδυνο παιχνίδι που επί πολλές ημέρες έπαιζε η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος αγνοώντας τους τεράστιους κινδύνους στους οποίους έθετε το πλήρωμα των πιστών.

Λίγη ώρα μετά τη «μεσοβέζικη» απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία έπειτα από πολύωρη συνεδρίαση κατέληξε να αφήσει τη συμμετοχή των πολιτών στις θρησκευτικές τελετές στην ευχέρεια των ίδιων των πιστών, ο πρωθυπουργός πήρε πάνω την υπόθεση και ανέλαβε την ευθύνη που είχαν οι Ιεράρχες της ελλαδικής εκκλησίας, αλλά αρνούνταν να αναλάβουν, αδιαφορώντας και για τη δημόσια υγεία αλλά και τους ίδιους τους πιστούς.

Στο Μέγαρο Μαξίμου ένιωσαν έκπληξη και μεγάλη ενόχληση για την απόφαση των Ιεραρχών. Οι πυκνές επικοινωνίες που είχαν προηγηθεί ανάμεσα στο πρωθυπουργικό γραφείο και στην Αρχιεπισκοπή δεν βρήκαν γόνιμο έδαφος για να επικρατήσει η κοινή λογική. Δεν μέτρησαν ούτε οι εκκλήσεις του ίδιου του πρωθυπουργού, όπως και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ούτε φάνηκε να λαμβάνεται υπόψη η παρουσία στη συνεδρίαση των Ιεραρχών του καθηγητή Λοιμωξιολογίας και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής που από μέρες επικρατούσε στην ηγεσία της κυβέρνησης ήταν τα μισόλογα του εκπροσώπου της Ιεραρχίας, ο οποίος μετά την ανακοίνωση της απόφασης αρνούνταν επίμονα να πει ότι δεν πρέπει να προσέρχονται πιστοί στις χρονικά περιορισμένες τελευτές που είχε αποφασίσει η ΔΙΣ. Κατόπιν όλων αυτών με ρητή εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργίας και ιεροπραξίας σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.

Αμέσως μετά τις ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας, ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για κυβερνητική απόφαση που δεν πρέπει να παρερμηνευτεί. «Με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας», έγραψε προσθέτοντας: «Εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή». Και κατέληξε υπογραμμίζοντας: «Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις».

Το παρασκήνιο που οδήγησε στα μισόλογα

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η κυβέρνηση αποφάσισε να «κάνει αυτό που έπρεπε να κάνει η ιεραρχία», να περιορίσει δηλαδή την παρουσία των πιστών στις θρησκευτικές τελετές. Στο Μαξίμου επικράτησε έντονη ενόχληση από την απόφαση της ΔΙΣ και οι ίδιες πηγές τονιζαν ότι αυτό στο οποίο κατέληξαν ήταν «Μη Απόφαση». Στην πραγματικότητα εξηγούσαν ότι οι ιεράρχες πέταξαν το μπαλάκι στην κυβέρνηση και ότι επιδόθηκαν σε ένα παιχνίδι με τις λέξεις χωρίς να υπολογίσουν ότι παίζουν με τις ζωές των πιο ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Συγκεκριμένα η απόφαση της Ιεράς Συνόδου ανέφερε πως «μέ αἴσθημα ποιμαντικῆς εὐθύνης λοιπόν ὑποδεικνύει τήν λιτή τέλεση τῆς Θείας Λειτουργίας ἀπό τήν ἐρχόμενη Κυριακή (22.3.2020) μέχρι τοῦ Σαββάτου τοῦ Λαζάρου (11.4.2020), ἀπό 7:00 μέ 8:00 π.μ. ὡς καί κατά τήν ἑορτή τοῦ Εὐαγγελισμοῦ».

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι «αναστέλλεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργίας και ιεροπραξίας σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας», με εξαίρεση α) τις κηδείες και ταφικές εκδηλώσεις και β) την ατομική προσευχή, και στις δύο περιπτώσεις τηρουμένων αυστηρών μέτρων προστασίας (όπως αυτά θα εξειδικεύονται σε ΚΥΑ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας). Η αναστολή ισχύει για το διάστημα από 16.3.2020 έως και 30.3.2020. Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Παιδείας, το ζητούμενο είναι οι καθαρές λύσεις και όχι οι μεσοβέζικες καταστάσεις για αυτό και προχωράμε ένα βήμα παραπέρα με την δημόσια υγεία πάνω από όλα.

Η απόφαση για καμία λειτουργία ούτε τις Κυριακής, καθόλου γάμοι και βαφτίσια ούτε κατ' εξαίρεση ισχύει για όλα τα δόγματα και τις θρησκευτικές κοινότητες δηλαδή για τους παλαιοημερολογίτες, τους ινδουιστές, τους Ιεχωβάδες και τα τζαμιά.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός - Μητροπολίτης Φθιώτιδας: «Παρακαλούσα τις γιαγιάδες να φύγουν από την εκκλησία και απαντούσαν... ας πεθάνουμε»

Κορωνοϊός: Πώς ο Μητσοτάκης έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» με τις θρησκευτικές τελετές, εκθέτοντας την Ιεραρχία

Κορωνοϊός - Ιερά Σύνοδος: Παρακάλεσα να μη γίνουν οι εκκλησίες εστίες μετάδοσης του ιού, λέει ο Τσιόδρας


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (78)

💰⛪

Κουλι άσε τα μεσοβεζικα! Σφράγισε τις εκκλησίες , και να επιβαλλεις στο παπαδαριό να κάνουν και απολύμανση, με δικά τους έξοδα. Έτσι και αλλιώς φίδια κολοβά είναι, οχιές στον κόρφο σου, ήδη σε έβαλαν στην πυρά, κάνε ολοκληρωμένη δουλειά, προστάτεψε τους πολίτες! Και για τα ψηφαλάκια τους μην ανησυχείς. Αν αργότερα τους πετάξεις κάνα... κόκαλο, θα τα ξεχάσουν όλα και θα σε ξανακάνουν Θεό τους.

Νικη

Θα βγουμε στις βεραντες με τις λαμπαδες... Θα βαλουν μεγαφωνα στις Εκκλησιες...👍✌

Όχι,δεν θα βάλουν μεγάφωνα,γιατί θα καλέσουμε αμέσως την Αστυνομία...

Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να τρώμε στη μάπα,στ'αυτιά μας,τους ψεκασμούς σας... Όποιος το κάνει,θα έχει συνέπειες.Ηχορρύπανση δεν ανεχόμαστε και είναι παράνομη.

Μεγάφωνα τσού-κου,καλή μου.Ποτέ...

Τηλεόραση να βάζεις στο σπίτι σου,να βλέπεις λειτουργία.Είσαι ελεύθερη να το κάνεις.Δεν έχεις όμως ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα να μου τρυπάς τα τύμπανα με τον ψεκασμό σου.Αυτό λέγεται ΗΧΟΡΡΥΠΑΝΣΗ,είναι παράνομο,κι όποιος ΤΟΛΜΗΣΕΙ να το κάνει,θα του φέρουμε την Αστυνομία.Ξεκάθαρα πράγματα.Ψεκάσου μονάχη σου.

Θα σας στείλουμε την Αστυνομία...

Μην χαίρεσαι,δεν "παίζει" αυτό που ονειρεύεσαι.

ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ... "ΙΕΡΌ ΣΚΟΠΟ"

Είναι πολλά τα κουμάσια που σταυλίζονται γύρω απ την εκκλησία. Και πολλά τα αργύρια!

Α

Και δυστυχώς μεγάλη η βλακεία που σας δέρνει όλους τους αθεόφοβους!

Πολύ σωστά,φίλε.

Και αθεόφοβοι είναι οι έμποροι της πίστης,όχι αυτοί που δεν τρώνε τον σανό που τους πουλάνε...

Dimitra

Tα αργυρια ψαξ'τα να τα βρεις στη δικη σου τσεπη Ιουδα

ΈΚΤΑΚΤΑ ΜΈΤΡΑ ΛΌΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΌΥ

Ως Εκληστεία καθιερώνουμε άμεσα τα παρακάτω μέτρα : 1)Καλωδιακή συνδρομητική TV με live θείες λειτουργίες. 2)Ντελίβερι θεία κοινωνία, αντίδωρο και αγιασμό. 3)Καθιέρωση πενταψήφιου τηλεφωνικού αριθμού,με χρονοχρέωση, για τηλεφωνικές παραγγελίες. 4)Τηλεφωνική εξομολόγηση. 5)e-άναμμα κεριού. 6)e-pagarion. 7)e-παράκληση. 8)Τηλεδιάσκεψη για ολονυκτιες. Με νεώτερη ανακοίνωση θα αναρτήσουμε τιμοκατάλογο υπηρεσιών...... Υ. Γ.¹ Ο λόγος που έβγαζε ο ιερέας κάθε Κυριακή, σε κάθε ενορία, τώρα ηχογραφημένος, με ένα κλικ στο κινητό σας, ΔΩΡΕΑΝ! Υ. Γ.² Διάφοροι Ήχοι ringtones από κωδωνοστασιο,για το κινητό σας, εντελώς ΔΩΡΕΆΝ.

Και τι έγινε που τις μισοέκλεισε για 15 μέρες;Το θέμα είναι να κλείσουν για πάντα.

Δεν βλέπετε την πνευματική καθυστέρηση που παράγουν τα μαγαζιά της πίστης;

OΞΦΟΡΔΗ

@14.17@Ενώ το δικό σου νοητικό επίπεδο αναλώνετε σε μπουρδολογίες μέσα στο ιντερνετ !Ασε τον φρέντο και πιάσε κανένα ρημαδοβιβλίο !

Αρης

Τα σχόλια των Ταλιμπάν προβάτων πείθουν τους πάντες πλέον ότι η απαγόρευση του προθυπουργου ήτανε απαραίτητη.Η βλακεία τους και τα σάλια τους θα κολλουσανε όλη τη χώρα.Ειναι σε κατάσταση παράνοιας χρίζουν ψυχίατρο δεν έχουν την παραμικρή λογική πάνω τους.Μονο τυφλή πίστη,φόβο,ενοχές και τύψεις....Αυτά εκμεταλευεται φυσικά η Εκκλησία και θυσαυριζει τόσα χρονια

Χριστόδουλος Μολύβας

Κύριε συγχώρεσέ τους δεν ξέρουν τι κάνουν...

Πραγματικα

Μετά ήμουν έτοιμος να ψηφίσω τον κουλή για την διαχείριση του στον Έβρο. Αλλά κ αυτός Φαρισαίος είναι. Ο Αλέξης δηλώνει άθεος. Δικαίωματα αναφέρετε ξέρω με τι έχω να κάνω. Ο κουλης δηλώνει χριστιανός. Το να το δηλώνεις δεν σημαίνει ότι είσαι. Κλείνεις το σπίτι του Θεού κουλή. Όχι ένα κτήριο. Θεός σημαίνει πίστη. Η δική σου πίστη δοκιμάστηκε τώρα στα δύσκολα. Κ απέδειξες ότι είσαι ντεμεκ χριστιανός. Για να το ακούνε τα βόδια της ψευτοδεξιας. Υγ.ελπιζω εάν ξαναπάει σε εκκλησία να βρεθεί ένας παππάς να του τα ψάλλει ανάλογα.μεγαλε χριστοδουλε λείπεις τώρα στα δυσκολα

Γιάννης

Εσύ είσαι κουλός ή κουλή;(στο πνεύμα).Μήπως έχεις νοητική σχέση με τα βόδια;

Απογοητευτική υποκρισία

Ανεύθυνες και πρόχειρες οι χθεσινές αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίες παρότρυναν τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους να μένουν στα σπίτια τους, λες και οι υπόλοιποι που θα εκκλησιάζονται δεν έχουν ευπαθείς και ηλικιωμένους στα σπίτια τους. Δυστυχώς η Εκκλησία της Ελλάδος δεν ακολούθησε το παράδειγμα των Ορθόδοξων Εκκλησιών Κρήτης και Κύπρου. Για λόγους κύρους και άμυνας έναντι των "επιθέσεων" των "αθέων" για το μυστήριο της Μεταλήψεως άφησαν το κράτος να τους βγάλει από τη δύσκολη θέση, απαγορεύοντας τη δημόσια λατρεία και τώρα οι ιεράρχες με ανακούφιση νίπτουν τα χείρας. Αυτό ήταν το σχέδιο ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις, κράτους και εκκλησίας. Εγωισμός, έπαρση και υποκρισία. Παπάς και παπαδιά στο χωριό της Καστοριάς νόσησαν μαζί με άλλους κατά την τέλεση ιερού μνημοσύνου στην εκκλησία. Ήταν και αυτοί αμαρτωλοί κατά τα κριτήρια του Μητροπολίτη Μόρφου; Δεν φρόντισαν να λουστούν πρώτα με Μέγα Αγιασμό κατά τα κριτήρια του πρώην μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβροσίου; Το θέμα μας είναι αν θα κλείσουν και τα τζαμιά, οι ρωμαιοκαθολικοί ναοί και οι εκκλησίες των Αρμενίων, όπως είπε ο πρώην χρυσαυγίτης Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ; Ο κορωνοιός αποκαλύπτει την ένδεια, τόσο του κράτους όσο και της ίδιας της Εκκλησίας. Για να παραχωρείται το κακό στον κόσμο, υπάρχει κάποιος πολύ σοβαρός λόγος για τον οποίο πρέπει να αναρωτηθεί ολόκληρη η ανθρωπότητα.

Αυτο

Που δεν καταλαβαίνουν η μάλλον δεν θέλουν να καταλάβουν άθεοι κ αυτή που πολεμάνε τον Θεό ειναι ότι η εκκλησία είναι το σπίτι του Θεού. Όχι ένα απλό κτήριο. Υγ α ρε χριστοδουλε σε φάγανε γιατί μίλαγε πολύ κ έφερες τον κόσμο στην εκκλησία.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης