Κορωνοϊός - Σιγκαπούρη: Εφαρμογή στα κινητά για τον εντοπισμό κρουσμάτων και επαφών

Κορωνοϊός - Σιγκαπούρη: Εφαρμογή στα κινητά για τον εντοπισμό κρουσμάτων και επαφών

Κορωνοϊός: Η εφαρμογή TraceTogether θα λειτουργεί μέσω Bluetooth, μεταξύ τηλεφώνων από κοντινή απόσταση - Οι αρχές θα μπορούν να ταυτοποιούν ποιος έχει εκτεθεί σε ανθρώπους που νοσούν

sigkapouri_korwnoios
Η Σιγκαπούρη έθεσε σε λειτουργία μία εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα για τον εντοπισμό κρουσμάτων, η οποία θα επιτρέπει στις αρχές να ταυτοποιούν ποιος έχει εκτεθεί σε ανθρώπους που νοσούν με κορωνοϊό, στο πλαίσιο των προσπαθειών για να αναχαιτισθεί η εξάπλωση της νόσου.

Η εφαρμογή TraceTogether θα λειτουργεί μέσω της ανταλλαγής σημάτων Bluetooth μεταξύ τηλεφώνων από κοντινή απόσταση, ώστε να εντοπίζονται οι υπόλοιποι χρήστες της σε απόσταση 2 μ. Τα δεδομένα από τα τηλέφωνα με την εφαρμογή θα αποθηκεύονται τοπικά σε καθένα από αυτά, βάσει της τεχνολογίας που ανέπτυξαν το υπουργείο Υγείας και η Κυβερνητική Υπηρεσία Τεχνολογίας (GovTech) της Σιγκαπούρης.

Οι χρήστες θα πρέπει να στέλνουν τους κωδικούς εισόδου τους όποτε τους ζητεί το υπουργείο Υγείας, ειδάλλως οι αρχές δεν θα μπορούν να γνωρίζουν τα δεδομένα, υπογραμμίζεται στην επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση. Τα δεδομένα στα τηλέφωνα των χρηστών θα είναι κωδικοποιημένα και η εφαρμογή δεν θα έχει πρόσβαση σε άλλες πληροφορίες, όπως η τοποθεσία του χρήστη.


Το πρόγραμμα διατηρεί την ιδιωτικότητα του χρήστη διαβεβαιώνουν οι αρχές 

«Η σχεδίαση του προγράμματος διατηρεί την ιδιωτικότητα του χρήστη από τους υπόλοιπους», δήλωσε ο υπουργός Τζανίλ Πουθουτσεάρι στους δημοσιογράφους.

Ενώ το «κατέβασμα» της εφαρμογής δεν είναι υποχρεωτικό, η κυβέρνηση θα παροτρύνει τους πολίτες να το κάνουν. Μετά την αντιμετώπιση της επιδημίας η GovTech θα καταργηθεί, σύμφωνα με την περιγραφή της στο Apple App Store.

H Σιγκαπούρη έχει εφαρμόσει αυστηρότατα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού - που περιλαμβάνουν αστυνομικούς ελέγχους και κάμερες ασφαλείας για τον εντοπισμό υπόπτων φορέων. Τον περασμένο μήνα απήγγειλε κατηγορίες σε ένα ζευγάρι γιατί έδωσε ψευδείς πληροφορίες για τις κινήσεις του στις αρχές που προσπαθούσαν να εντοπίσουν τις επαφές του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Η Ιαπωνία ξεκινά δοκιμές για θεραπεία του ιού με φάρμακα κατά του HIV

Κορωνοϊός: «Ο στρατός μας μοιράζει μάσκες» αποκαλύπτει Έλληνας στη Σιγκαπούρη – Δείτε βίντεο


Κορωνοϊός: Στα μπαλκόνια βγήκαν οι Ιταλοί το πρωί - Όλα τα ραδιόφωνα μετέδωσαν ταυτόχρονα τον εθνικό ύμνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ