Κορωνοϊός: Σε πορτοκαλί συναγερμό η Σιγκαπούρη - Τι λέει στο protothema.gr Έλληνας επιχειρηματίας

Κορωνοϊός: Σε πορτοκαλί συναγερμό η Σιγκαπούρη - Τι λέει στο protothema.gr Έλληνας επιχειρηματίας

Εξαφανίστηκαν οι μάσκες και όλα τα απολυμαντικά υγρά λέει ο Γιάννης Σεμιτέκολο

corona-singpore0
Συγκλονίζουν τα λόγια επιχειρηματία που βρίσκεται στη Σιγκαπούρη. Ο πανικός έχει μπει για τα καλά στη ζωή του κόσμου εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού κι ενώ οι ιατρικές μάσκες προσώπου δεν υπάρχουν πουθενά, όπως επίσης και τα απολυμαντικά υγρά αποτελούν είδος προς εξαφάνιση.

Η πρώτη ημέρα που πραγματικά τρόμαξε η Σιγκαπούρη ήταν η σημερινή. 

Μια κυβερνητική ανακοίνωση πριν λίγες μόλις ώρες, που ανέβασε το επίπεδο συναγερμού/ επιφυλακής σε πορτοκαλί, (γεγονός που έχει να συμβεί στη χώρα από την κρίση του ιού Η1Ν1 το 2009), ήταν αρκετή για να στερήσει το χαμόγελο από τα πρόσωπα μεγάλης μερίδας του πληθυσμού του νησιού.

Και να σπείρει -εν μέρει - τον πανικό, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Έλληνας επιχειρηματίας Γιάννης Σεμιτέκολο που βρίσκεται στη Σιγκαπούρη.

Screenshot_20200207_192825


Κλείσιμο
Singapore - Coronavirus


Οι οδηγίες που έχουν δωθεί προς το παρόν δια στόματος του υπουργού Λόρενς Ουόνγκ, για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, είναι οι εξής:

-Σχολαστικό πλύσιμο χεριών, όσο το δυνατόν περισσότερες φορές την ημέρα.

-Να μετράμε την θερμοκρασία μας με αξιόπιστο θερμόμετρο, καθημερινά.

-Να αποφεύγουμε τις χειραψίες, τους εναγκαλισμούς κλπ.

Επίσης η κυβέρνηση συμβούλεψε τους διοργανωτές φεστιβάλ, συναυλιών, λοιπών κοινωνικών εκδηλώσεων όπου προϋποθέτουν μεγάλες συναθροίσεις κοινού, να τις αναβάλλουν ή ακόμη και να τις ακυρώσουν.

Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν η «απόβαση» των κατοίκων του νησιού στα σούπερ μάρκετ. Οι ουρές, ακόμα και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, ξημερώματα Σαββάτου, είναι μεγάλες (τα περισσότερα σούπερ μάρκετ εδώ, λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο).

Πρώτο είδος που εξαντλήθηκε σε χρόνο μηδέν;

Το χαρτί τουαλέτας! Τελείωσε σχεδόν από παντού απόψε...

Ιατρικές μάσκες προσώπου δεν υπάρχουν πουθενά, όπως επίσης και τα απολυμαντικά υγρά αποτελούν είδος προς εξαφάνιση.

Το εμβληματικό Lulu’s, το κορυφαίο lounge club της χώρας, ανακοίνωσε πριν λίγο πως, για λόγους δημόσιας υγείας, από δω και στο εξής θα μετράει την θερμοκρασία κάθε πελάτη πριν του επιτραπεί να εισέλθει στον χώρο του!

«Τις επόμενες ημέρες θα δούμε τι μέλλει γενέσθαι με την θηριώδη FnB βιομηχανία της χώρας. Τα πράγματα προφανώς ζορίζουν...Όλοι οι Έλληνες εδώ, είμαστε απολύτως καλά στην υγεία μας και το ηθικό μας είναι υψηλό! Ανησυχούμε, αλλά δεν φοβόμαστε!», τονίζει ο επιχειρηματίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης