Κορωνοϊός: Η Ιαπωνία ξεκινά δοκιμές για θεραπεία του ιού με φάρμακα κατά του HIV

Κορωνοϊός: Η Ιαπωνία ξεκινά δοκιμές για θεραπεία του ιού με φάρμακα κατά του HIV

Η Νότια Κορέα προσπαθεί να ενισχύσει την οικονομία μέσω κάθε δυνατού μέτρου - Προσωρινή διακοπή πτήσεων στο δίκτυο διεθνών προορισμών της Singapore Airlines

coronavirus
Η Ιαπωνία σχεδιάζει να δοκιμάσει φάρμακα για την αντιμετώπιση του HIV σε ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό καθώς ο αυξανόμενος αριθμός των κρουσμάτων ενισχύει την απειλή για την οικονομία της χώρας αλλά και για τη δημόσια υγεία.

Ο Γιοσιχίντε Σούγκα, εκπρόσωπος της κυβέρνησης, δήλωσε σήμερα ότι το Τόκιο «έχει ξεκινήσει τις προετοιμασίες ώστε οι κλινικές δοκιμές με φάρμακα κατά του HIV σε κρούσματα του νέου κορωνοϊού να μπορέσουν να αρχίσουν το συντομότερο δυνατό».

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ιαπωνία έφτανε τα 520 τη Δευτέρα, περιλαμβανομένων 454 κρουσμάτων στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο και σε καραντίνα στο λιμάνι της Γιοκοχάμα, σύμφωνα με το ιαπωνικό υπουργείο Υγείας. Μέχρι στιγμής ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του από τον covid-19 στην Ιαπωνία.

Με την οικονομία της χώρας να συρρικνώνεται, αυξάνοντας τον κίνδυνο της ύφεσης, η εξάπλωση του κορωνοϊού ώθησε το Τόκιο να θέσει περιορισμούς στις δημόσιες συγκεντρώσεις, ενώ κάποιες εταιρείες καλούν τους υπαλλήλους τους να εργάζονται από το σπίτι.

Οι δοκιμές των φαρμάκων κατά του HIV ξεκινούν στην Ιαπωνία καθώς σε όλο τον κόσμο θεωρείται ότι αυτά ενδέχεται να αποτελούν την καλύτερη θεραπεία για τον covid-19.

Σχεδόν 1.900 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον νέο κοροναϊό στην ηπειρωτική Κίνα, ενώ προς το παρόν δεν έχει βρεθεί θεραπεία που να είναι 100% αποτελεσματική.

Κλείσιμο
Στο μεταξύ στην Ταϊλάνδη οι γιατροί φαίνεται να έχουν καταγράψει κάποιες επιτυχίες στην αντιμετώπιση σοβαρών περιπτώσεων του κοροναϊού χρησιμοποιώντας συνδυασμό φαρμάκων για την αντιμετώπιση της γρίπης και του HIV.
coronavirus

Νότια Κορέα: Αναγκαία η ενίσχυση της οικονομίας μέσω κάθε δυνατού μέτρου που μπορεί να υλοποιήσει η κυβέρνηση 

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζέι-ιν δήλωσε σήμερα πως η κυβέρνηση του θα πρέπει να κάνει κάθε προσπάθεια για την ενίσχυση της οικονομίας, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με πιέσεις από το ξέσπασμα του νέου κορωνοϊού στην Κίνα.

“[Η κυβέρνηση] δεν θα πρέπει να έχει εσωτερικές διαφωνίες αναφορικά με το αν κάτι δεν έχει ξανασυμβεί ή όχι, αλλά αντίθετα, πρέπει να λάβουμε κάθε δυνατό μέτρο που μπορούμε να σκεφτούμε και είναι διαθέσιμο, ώστε να το υλοποιήσουμε,” δήλωσε ο Μουν στην διάρκεια μιας κυβερνητικής σύσκεψης.

Ο ίδιος τόνισε ότι η οικονομία της Νότιας Κορέας βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ πρέπει να ενισχύσει την εσωτερική ζήτηση προϊόντων.

Το 2015, η Νότια Κορέα κατάρτισε έναν συμπληρωματικό προϋπολογισμό, προκειμένου να ενισχύσει την οικονομία της από τις επιπτώσεις που προκάλεσε του ξέσπασμα του συνδρόμου MERS.

Σιγκαπούρη: Προσωρινή διακοπή πτήσεων στο δίκτυο διεθνών προορισμών της Singapore Airlines

Η αεροπορική εταιρία Singapore Airlines Ltd δήλωσε σήμερα ότι θα διακόψει προσωρινά διεθνείς πτήσεις της για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο, εξαιτίας της περιορισμένης ζήτησης ως συνέπεια του ξεσπάσματος του νέου κορωνοϊού.

Στους προορισμούς για τους οποίους οι πτήσεις έχουν μειωθεί συμπεριλαμβάνονται το Λος Άντζελες, η Φρανκφούρτη, το Παρίσι, το Τόκιο, η Σεούλ, η Τζακάρτα, το Σίδνεϊ και η Μουμπάι σύμφωνα με ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρίας στην ηλεκτρονική σελίδα της.

Παράλληλα, η αεροπορική εταιρία έχει ανακοινώσει μεγάλες περικοπές στις πτήσεις της προς την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης