Κορωνοϊός - Ολυμπιακοί Αγώνες: Σε συνάντηση με κρούσμα συμμετείχε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής

Κορωνοϊός - Ολυμπιακοί Αγώνες: Σε συνάντηση με κρούσμα συμμετείχε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής

Κορωνοϊός - Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο 82χρονος Γιοσίρο Μόρι δεν έχει υποβληθεί σε εξέταση, διότι δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα, τόνισε υφιστάμενός του

Yoshiko-Mori
Ο Γιοσίρο Μόρι, ο 82χρονος επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων οι οποίοι είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν το καλοκαίρι στο Τόκιο, συμμετείχε τη 10η Μαρτίου σε συνάντηση στην οποία ήταν παρών ο αντιπρόεδρος της Ιαπωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΙΟΕ), που πλέον έχει διαγνωστεί πως προσβλήθηκε από τον κορονοϊό, αποκάλυψαν αξιωματούχοι.

Ο Μόρι δεν έχει υποβληθεί σε εξέταση, διότι δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα, τόνισε υφιστάμενός του.

Ο Μόρι — ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής υπήρξε πρωθυπουργός της Ιαπωνίας (2000-2001) — και ο Κόζο Τασίμα, ο αντιπρόεδρος της ΙΟΕ, συμμετείχαν σε συνεδρίαση για το παγκόσμιο κύπελλο του ράγκμπι. Ο Τασίμα διαγνώστηκε ότι έχει μολυνθεί προχθές Τρίτη.

Κατά τη συνεδρίαση, στην αίθουσα βρίσκονταν περίπου 60 άνθρωποι. Ο Γιοσίρο Μόρι καθόταν σε απόσταση περίπου 10 μέτρων από τον Τασίμα, στην άλλη πλευρά του τραπεζιού, διευκρίνισε ο Τζουν Κουσουμότο, εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής του παγκόσμιου κυπέλλου ράγκμπι.

Σύμφωνα με υφιστάμενο του Μόρι, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων της Ιαπωνίας «επισκέπτεται το νοσοκομείο τρεις φορές την εβδομάδα για αιμοκάθαρση, επομένως αν ανεβάσει πυρετό ή έχει άλλα συμπτώματα (...) θα εξεταστεί».

Οι αμφιβολίες εντείνονται όσον αφορά το εάν οι αγώνες θα διεξαχθούν το διάστημα που έχει οριστεί, καθώς η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζει να εξαπλώνεται, παρά τις διαβεβαιώσεις της ιαπωνικής κυβέρνησης και της οργανωτικής επιτροπής.

Ο ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιοσιχίντε Σούγκα δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε συναντήθηκε με τον Μόρι την 16η Μαρτίου, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Απέφυγε να απαντήσει άμεσα ερωτηθείς εάν ο πρωθυπουργός Άμπε θα υποβληθεί σε εξετάσεις.

Διαβάστε ακόμη:

Κορωνοϊός - Ολυμπιακή φλόγα: Χωρίς θεατές η τελετή αφής

Κορωνοϊός - Ιταλία: Άλλοι 475 θάνατοι σε ένα 24ωρο - Στους 2.978 οι νεκροί

Φάρμακα για τον κορωνοϊό: Τα ενθαρρυντικά νέα από τις έρευνες και το ελληνικό «οπλοστάσιο» κατά του ιού 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ