Κορωνοϊός - Τζόνσον: Όχι σε μη απαραίτητες επαφές και ταξίδια - Ξεκινήστε δουλειά από το σπίτι

Κορωνοϊός - Τζόνσον: Όχι σε μη απαραίτητες επαφές και ταξίδια - Ξεκινήστε δουλειά από το σπίτι

Ο Βρετανός πρωθυπουργός προχώρησε σε συστάσεις με αφορμή τη σταδιακή εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού και στη Βρετανία - Ανακοινώθηκε ο 35ος θάνατος ασθενούς τη Δευτέρα

mporis_koronoios
Αντανακλαστικά (καθυστερημένα) στην κατακραυγή που έχει δεχτεί κυρίως εκτός Βρετανίας, φαίνεται πως δείχνει ο Μπόρις Τζόνσον απέναντι στην επιδημία του κορωνοϊού.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας, ο Βρετανός πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον περιορισμό των κοινωνικών επαφών, στη διακοπή των μη απαραίτητων ταξιδιών και στην εφαρμογή της εργασίας από το σπίτι.

«Έχει φτάσει η ώρα να σταματήσουν οι μη απαραίτητες κοινωνικές επαφές χάρη στην εξάπλωση του κορωνοϊού. Επίσης, πρέπει να σταματήσουν όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια και οι πολίτες μας να ξεκινήσουν να εργάζονται από το σπίτι και να αποφεύγουν τα μπαρ, τα κλαμπ και τα θέατρα» ανέφερε ο Τζόνσον.

Και συνέχισε: «Όποιος έχει πυρετό, πρέπει να κάθεται στο σπίτι του. Επίσης, όποιος ζει με κάποιον που έχει βήχα ή πυρετό, θα πρέπει να μένει σπίτι του για 14 ημέρες. Αυτά είναι σημαντικά για ανθρώπους άνω των 70, για έγκυες και για άτομα με προβλήματα υγείας».

Νωρίτερα σήμερα, ένας ασθενής στο Ρέξαμ έγινε ο 35ος άνθρωπος που έχασε τη ζωή του στο Ηνωμένο Βασίλειο (και πρώτος στην Ουαλία) από τον κορωνοϊό, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανήλθαν σε 1543, αυξημένα κατά 171 από χθες.

Κλείσιμο
Διαβάστε ακόμα:

Κορωνοϊος - Βρετανία: «Δεν εξετάζεται αυτή τη στιγμή το κλείσιμο σχολείων» λέει ο Τζόνσον

Κορωνοϊός: Η συναυλία των Stereophonics με τους χιλιάδες φαν προκάλεσε οργή στο Twitter

Κορωνοϊός στη Βρετανία: Δεν έπεισαν τους ειδικούς τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK