Κορωνοϊός: Ο Κοντοζαμάνης ανακοίνωσε προσλήψεις και προμήθεια εξοπλισμού στην Υγεία

Κορωνοϊός: Ο Κοντοζαμάνης ανακοίνωσε προσλήψεις και προμήθεια εξοπλισμού στην Υγεία

Ο υφυπουργός Υγείας προανήγγειλε έκτακτη χρηματοδότηση στο σύστημα Υγείας – Θα καλυφθούν και οι υπερωρίες του προσωπικού – Κατεπείγουσες διαδικασίες για προμήθεια υλικού όπως μόνιτορ, αναπνευστήρες, κλίνες 

koronoios_giatros
Σχέδιο επιπρόσθετης χρηματοδότησης για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις προσωπικού, κάλυψη υπερωριών και προμήθεια εξοπλισμού προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού στην χώρα μας προανήγγειλε ο κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο υφυπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι η παροχή 15 εκατ. ευρώ που ήδη έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση δεν αποτελεί το τελικό ποσό αλλά μια έκτακτη χρηματοδότηση. «Υπάρχει συγκεκριμένη των αναγκών που θα χρειαστούμε. Το σχέδιο επιπρόσθετης χρηματοδότησης είναι στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα και θα τεθεί και στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα» είπε ο κ. Κοντοζαμάνης επισημαίνοντας ότι επίκειται έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup με θέμα την επιπρόσθετη χρηματοδότηση για τον κορωνοϊό.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι να τρέξει με ταχύτητα τις διαδικασίες γι αυτό και τροπολογία που ψηφίστηκε σήμερα στην Βουλή εισάγει κατεπείγουσες διαδικασίες για προμήθεια υλικού όπως μόνιτορ, αναπνευστήρες, κλίνες κ.α.

«Σχέδιο υπάρχει και για άνοιγμα νέων μονάδων εντατικής που είναι κλειστές για την αντιμετώπιση των ελαφρών και βαριών περιστατικών. Το σχέδιο αυτό εφαρμόστηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας» είπε ο κ. Κοντοζαμάνης για να ξεκαθαρίσει απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα καταβληθεί το σύνολο των υπερωριών των στελεχών του συστήματος υγείας.


Διαβάστε επίσης: 

Κορωνοϊός: Διασωληνωμένος 53χρονος στο ΑΧΕΠΑ - Σε καραντίνα 32 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία Καστοριάς και Κοζάνης


Κορωνοϊός- Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε δημοσιονομικό χώρο για να προστατεύσουμε όσους πλήττονται


Κορωνοϊός, Οικονομικό Επιμελητήριο: Δέκα μέτρα για να μην γυρίσει αρνητικά η οικονομία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ