Χαμηλότερες οι τιμές για rapid και PCR test στην Ελλάδα σε σύγκριση με τις χώρες της ΕΕ

Χαμηλότερες οι τιμές για rapid και PCR test στην Ελλάδα σε σύγκριση με τις χώρες της ΕΕ

Βρίσκονται στο κατώτατο επίπεδο του μέσου όρου, παρά το ότι το λειτουγικό κόστος παραμένει το ίδιο - Δείτε τους πίνακες με τις τιμές στην ΕΕ

test-arthro
Μετά από έρευνα που έγινε από το Συντονιστικό Όργανο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για τις ισχύουσες τιμές στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση για την διενέργεια των Rapid και PCR test, διαπιστώθηκε, όπως αποδεικνύει και ο επισυναπτόμενος πίνακας, ότι η Ελλάδα με την ισχύουσα τιμή των 10 και 47 ευρώ αντίστοιχα είναι στο κάτω όριο σε σχέση με τις ισχύουσες τιμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε καμία περίπτωση στο μέσο όρο.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι πολλές χώρες της Ένωσης δεν έχουν διατιμήσει τα ποσά που καταβάλλονται για αυτές τις εξετάσεις σε αντίθεση με την Ελλάδα.

Επιπλέον, ακόμα και όταν ήταν ελεύθερη η οικονομία στις τιμές των Rapid και PCR στην Ελλάδα, οι τιμές είχαν διαμορφωθεί στον μέσο όρο της Ε.Ε.

Είναι ευνόητο ότι το λειτουργικό κόστος εκτέλεσης των ανωτέρω εξετάσεων στην Ελλάδα δεν είναι μικρότερο σε σχέση με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, άρα και η χαμηλή τιμή τους για ακόμα μία φορά αποδεικνύεται πως δεν δικαιολογείται.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία έχουν ληφθεί από τα Υπουργεία Υγείας των χωρών αυτών, από διαγνωστικά κέντρα της εκάστοτε χώρας, από Πρεσβείες και από τα αεροδρόμια των χωρών αυτών.

Αυτές είναι οι τιμές που ισχύουν στις χώρες της ΕΕ:


pcr1

pcr2


Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο με Ferrari: Νέο βίντεο, δευτερόλεπτα μετά την πυρκαγιά στο αυτοκίνητο

Θρήνος στη Φθιώτιδα: Νεκρός 14χρονος από κορωνοϊό

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας: Ο Τζώρτζης οδηγούσε σε τροχαίο που σκοτώθηκε φίλος του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ