Το απόλυτο ρεκόρ στη Γαλλία με 368.149 κρούσματα σε 24 ώρες

Το απόλυτο ρεκόρ στη Γαλλία με 368.149 κρούσματα σε 24 ώρες

Καταγράφηκαν 268 θάνατοι ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19

25107312
Η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα 368.149 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειωθεί στις 5 Ιανουαρίου (332.252).

Παράλληλα, στο ίδιο διάστημα, καταγράφηκαν 268 θάνατοι ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων σε 98.947.

Επιπλέον 65 ασθενείς χρειάστηκε να μεταφερθούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), όπου σήμερα νοσηλεύονται συνολικά 3.969 φορείς του ιού.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο ρεκόρ κρουσμάτων είχε προαναγγείλει ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, μιλώντας στο κοινοβούλιο. «Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιους αριθμούς από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης», υπογράμμισε, φανερώνοντας την ανησυχία του.

Οι γαλλικές αρχές μελετούν το ενδεχόμενο χορήγησης μιας τέταρτης δόσης εμβολίου κατά της Covid-19 σε άτομα της τρίτης ηλικίας, όπως ανέφερε νωρίτερα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

«Στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται όλες περίπου στο ίδιο στάδιο σε αυτά τα θέματα, περιμένοντας τη θέση των επιστημονικών αρχών», ανέφερε το υπουργείο σε ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου.

Στα βληματα του Ισραήλ;

Κλείσιμο
Στην πρώτη γραμμή του θέματος, το Ισραήλ άρχισε στις 3 Ιανουαρίου να χορηγεί μια τέταρτη δόση σε άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω, εν μέσω μιας εστίας μολύνσεων που συνδέονται με την Omicron, την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή του νέου κορωνοϊού.

«Η χορήγηση τέταρτης δόσης τελεί ακόμα υπό συζήτηση, είναι ακόμη πολύ νωρίς να σχολιάσουμε το θέμα. Θα κάνουμε ό,τι μας λένε οι επιστημονικές αρχές», συνέχισε το υπουργείο, το οποίο θα περιμένει ιδίως τη γνώμη της ειδικής επιτροπής COSV για τη στρατηγική εμβολιασμών και της Ανώτατης Αρχής για την Υγεία (HAS).

Στη Γαλλία, απέναντι στη μείωση της αποτελεσματικότητας των εμβολίων κατά της λοίμωξης με την πάροδο του χρόνου, η δυνατότητα χορήγησης αναμνηστικής δόσης (συνήθως τρίτης δόσης) δόθηκε τον Σεπτέμβριο σε άτομα άνω των 65 ετών και σε άτομα με συννοσηρότητες. Στη συνέχεια επεκτάθηκε σταδιακά σε ηλικιακές ομάδες άνω των 18 ετών.

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία «Διομήδης»: «Έβρεξε» προβλήματα σε Φάρσαλα και Τρίκαλα - Εκκενώθηκε οικισμός

Κορωνοϊός: Εγκρίθηκε η 4η δόση, μόνο σε ανοσοκατασταλμένους - Κοντά στα 35.000 τα κρούσματα σήμερα

«Σκιές» για το πιστοποιητικό του Τζόκοβιτς - «Το τεστ άλλαξε από αρνητικό σε θετικό»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ