Μετάλλαξη Omicron - Νέα μέτρα: Πρόστιμο 50.000 ευρώ για ιδιωτικά οργανωμένα πάρτι

Μετάλλαξη Omicron - Νέα μέτρα: Πρόστιμο 50.000 ευρώ για ιδιωτικά οργανωμένα πάρτι

Στα 200.000 ευρώ εκτοξεύεται το πρόστιμο για τη 2η παράβαση

coronoparti_new_xr
Τσουχτερά πρόστιμα προβλέπουν τα νέα μέτρα που εφαρμόζονται από σήμερα στη διασκέδαση και την εστίαση, με σκοπό την αναχαίτιση της σαρωτικής επέλασης της μετάλλαξης Omicron στη χώρα.

Μετά και το «μαύρο» ρεκόρ των 28.828 κρουσμάτων που καταγράφηκε εχθές, Τετάρτη, η κυβέρνηση εντείνει τους περιορισμούς στους χώρους διασκέδασης, αλλά και στα ιδιωτικά πάρτι θέλοντας να βάλει φρένο στην διασπορά του άκρως μεταδοτικού στελέχους.

Στη νέα ΚΥΑ με τα μέτρα που θα ισχύσουν μέχρι τις 16 Ιανουαρίου που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ προβλέπονται ιδιαίτερα υψηλά πρόστιμα για τη διοργάνωση πάρτι και άλλων εκδηλώσεων σε ιδιωτικούς χώρους, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τα κορωνο-πάρτι που μπορεί να λειτουργήσουν καταστροφικά τα επόμενα 24ωρα, δηλαδή την Παραμονή αλλά και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Ειδικότερα, στη ΚΥΑ επισημαίνεται ότι για τη «διενέργεια οποιασδήποτε μορφής ψυχαγωγικών συναθροίσεων και εκδηλώσεων σε ιδιωτικό μη επαγγελματικό χώρο που μισθώνεται ή παραχωρείται προς τον σκοπό αυτό, καθώς και διενέργεια οποιασδήποτε μορφής ψυχαγωγικών συναθροίσεων και εκδηλώσεων σε ιδιωτικό χώρο έναντι ανταλλάγματος ή εφόσον αυτές εμπεριέχουν τη μίσθωση εξοπλισμού ή υπηρεσιών μουσικής διασκέδασης» προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ στον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εκδήλωση.

Το παραπάνω πρόστιμο αφορά την 1η παράβαση, ενώ για τη 2η παράβαση το πρόστιμο εκτοξεύεται στα 200.000 ευρώ στον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εκδήλωση.
kya_idiwtika_party
Κλείσιμο




Ειδήσεις σήμερα:

Χιλιάδες Κινέζοι αφήνουν μηνύματα στον νεκρό γιατρό που πριν δύο χρόνια σήμανε «συναγερμό» για τον Covid

Τρία αεροπλάνα «επιστρατεύθηκαν» για να αντιμετωπίσουν την κρίση της... τηγανητής πατάτας στην Ιαπωνία

Νεαρός χτύπησε τη μητέρα της ανήλικης συντρόφου του στον Βόλο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ