Κορωνοϊός - Κύπρος: Ταυτοποιήθηκαν 28 κρούσματα με τη μετάλλαξη Omicron

Κορωνοϊός - Κύπρος: Ταυτοποιήθηκαν 28 κρούσματα με τη μετάλλαξη Omicron

Τα 12 περιστατικά αφορούν πρωτογενείς και δευτερογενείς επαφές των 5 πρώτων κρουσμάτων Omicron που ταυτοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα

kypros
Στην Κύπρο εντοπίστηκαν σήμερα 28 δείγματα με την μετάλλαξη Όμικρον.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, μετά την αλληλούχιση δειγμάτων θετικών κρουσμάτων που έγιναν από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και το εργαστήριο NIPD, καθώς και μετά από ενδελεχή ανάλυση των δεδομένων από το Εργαστήριο Μοριακής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, εντοπίστηκαν 28 νέα περιστατικά με τη παραλλαγή Όμικρον.

Οκτώ θετικά κρούσματα ταυτοποιήθηκαν ως Όμικρον από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και αφορούν πρωτογενείς και δευτερογενείς επαφές των 5 πρώτων κρουσμάτων Όμικρον που ταυτοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και σχετίζονται με ιστορικό ταξιδιού.

Τα 5 περιστατικά αφορούν μαθητές που είχαν πάει εκδρομή στη Σκωτία και τα υπόλοιπα 3 περιστατικά αφορούν άτομα του οικογενειακού τους περιβάλλοντος. Όλα τα πιο πάνω θετικά δείγματα είχαν χαρακτηριστεί ως «πιθανά Όμικρον» από την προηγούμενη Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου και τους είχαν δοθεί συστάσεις για κρατική καραντίνα.

Κλείσιμο
Είκοσι θετικά δείγματα ταυτοποιήθηκαν ως Όμικρον από το Εργαστήριο NIPD και το Εργαστήριο Μοριακής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Τα 12 περιστατικά αφορούν πρωτογενείς και δευτερογενείς επαφές των 5 πρώτων κρουσμάτων Όμικρον που ταυτοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και σχετίζονται με ιστορικό ταξιδιού. Τα 5 περιστατικά αφορούν μαθητές, ένα περιστατικό αφορά καθηγητή που είχαν πάει στη συγκεκριμένη εκδρομή και τα υπόλοιπα 6 περιστατικά αφορούν άτομα του οικογενειακού τους περιβάλλοντος.

Όλα τα πιο πάνω κρούσματα είχαν χαρακτηριστεί ως «πιθανά Όμικρον» από την προηγούμενη Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου και τους είχαν δοθεί συστάσεις για κρατική καραντίνα.

Τα υπόλοιπα 8 θετικά δείγματα αφορούν περιστατικά με πρόσφατο ιστορικό ταξιδιού.

Ειδήσεις σήμερα:

Τα έξι συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά του κρυολογήματος αλλά μπορεί να είναι και Covid

«Είδαμε ένα παιδί θολωμένο σε κατάσταση αμόκ» κατέθεσαν μάρτυρες στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου

Πρωτιά Κικίλια στην Α' Αθήνας, Δένδια στα Νότια δίνει νέα δημοσκόπηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα