Κορωνοϊός - Ιταλία: Ο 57χρονος οδοντίατρος με το πλαστικό χέρι... εμβολιάστηκε αληθινά, μια μέρα μετά

Κορωνοϊός - Ιταλία: Ο 57χρονος οδοντίατρος με το πλαστικό χέρι... εμβολιάστηκε αληθινά, μια μέρα μετά

«Ήθελα να προκαλέσω και να διαμαρτυρηθώ, όχι να κοροϊδέψω» είπε ο 57χρονος, που έχει κληθεί να απολογηθεί ενώπιον εισαγγελέα

giatros_Italia
Ο Ιταλός οδοντίατρος, που προκάλεσε σάλο τις προηγούμενες ημέρες στην Ιταλία, όταν εμφανίστηκε να εμβολιαστεί... με ένα πλαστικό χέρι, αποκάλυψε σε τηλεοπτική του παρουσία πως εμβολιάστηκε κανονικά, τελικά, την επόμενη μέρα. Μάλιστα, υποστήριξε πως το εμβόλιο «είναι το καλύτερο όπλο που έχουμε απέναντι σε αυτή την τρομερή ασθένεια. Θα έπρεπε, ωστόσο, να έχουμε τη δυνατότητα επιλογής».

Ο 57χρονος Γκουίντο Ρούσο είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για απάτη, επειδή φόρεσε ένα χέρι φτιαγμένο από σιλικόνη, όταν βρέθηκε για πρώτη φορά σε εμβολιαστικό κέντρο της πόλης Μπιέλα, στη βόρεια Ιταλία, προκειμένου να λάβει δόση εμβολίου κατά της Covid, η οποία ήταν απαραίτητη, προκειμένου να βγάλει πάσο εμβολιασμού και να συνεχίσει να εργάζεται (ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός για τους υγειονομικούς στην Ιταλία εδώ και μερικούς μήνες).

«Ήθελα να διαμαρτυρηθώ, ήθελα να προκαλέσω» είπε ο 57χρονος και συνέχισε: «Ήθελα να έρθουν όλοι εκεί, να φωνάξουν τους αστυνομικούς, ωστόσο δεν πίστευα πως το περιστατικό αυτό θα λάμβανε τόση έκταση. Δημιούργησα το τεχνητό χέρι με αφρό και σιλικόνη».

Ο οδοντίατρος αναμένεται να βρεθεί ενώπιον εισαγγελέα τις επόμενες μέρες για να εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την ενέργεια. «Με έκριναν και με καταδίκασαν πριν ακούσουν τα γεγονότα. Δεν ήθελα να κάνω το εμβόλιο. Δεν είμαι κατά των εμβολίων γενικά, αλλά είμαι ενάντια στο εμβόλιο του κορωνοϊού. Μόνο μέσα στο καλοκαίρι, έκανα πέντε εμβόλια. Ήθελα απλά να εκφράσω τις σκέψεις μου» συνέχισε.

«Η νοσοκόμα το κατάλαβε αμέσως και άρχισε να με ρωτάει γιατί το έκανα. Της είπα πως δεν ήθελα να την κοροϊδέψω. Υπέγραψα πως δεν ήθελα να εμβολιαστώ και έφυγα. Λένε ψέματα όσοι υποστηρίζουν πως προσπάθησα να την πείσω να με εμβολιάσει εικονικά» είπε ο 57χρονος.

Και κρατούσε... το καλύτερο για το τέλος: «Την επόμενη μέρα, εμβολιάστηκα στην πραγματικότητα. Το έκανα πριν κληθώ να απολογηθώ, το έκανα επειδή αναγκάστηκα, για να μπορώ να εργαστώ ξανά».

Ειδήσεις σήμερα:

Τι αλλάζει από τη Δευτέρα για τους άνω των 60 – Ανεμβολίαστοι όσοι δεν κάνουν την αναμνηστική δόση

«Νομίζω θα χρειαστούμε και τέταρτη δόση για καλύτερη θωράκιση απέναντι στην Omicron» λέει ο Μπουρλά

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις κλειστές ΜΕΘ που κατήγγειλε ο Γιαννάκος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK