Μέτρα ενεργοποιεί ξανά η Ολλανδία ενώ το τέταρτο κύμα πανδημίας πλήττει την Ευρώπη

Μέτρα ενεργοποιεί ξανά η Ολλανδία ενώ το τέταρτο κύμα πανδημίας πλήττει την Ευρώπη

Σημαντική αύξηση κρουσμάτων στην Ολλανδία - Επανέρχεται ο κανόνας κοινωνικής αποστασιοποίησης του 1,5 μέτρου, ενώ η υποχρέωση της επίδειξης υγειονομικού πάσου θα επεκταθεί

amsterdam_red
Στην πολιτική της εφαρμογής ειδικών μέτρων για την αναχαίτιση του κορωνοϊού επιστρέφει η Ολλανδία, ύστερα από σοβαρή αύξηση των λοιμώξεων και ενώ το τέταρτο κύμα «σαρώνει» τη Γηραιά Ήπειρο.

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσε σειρά μέτρων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έξαρση των κρουσμάτων Covid-19 στη χώρα, μεταξύ άλλων την επιστροφή της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας στους δημόσιους κλειστούς χώρους, όπως και στα καταστήματα.

Η κυβέρνηση επανέφερε, επίσης, τον κανόνα κοινωνικής αποστασιοποίησης του 1,5 μέτρου, ενώ η υποχρέωση της επίδειξης ενός υγειονομικού πάσου θα επεκταθεί σε χώρους, όπως τα μουσεία και οι εξωτερικοί χώροι των εστιατορίων, δήλωσε ο Μαρκ Ρούτε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Χάγη.

«Η συμπεριφορά μας είναι κρίσιμη, ένα μεγάλο τμήμα της πολιτικής μας εναντίον του κορωνοϊού εξαρτάται από αυτό», τόνισε ο Ολλανδός πρωθυπουργός.

Κλείσιμο
Στο πλαίσιο των μέτρων, ο Μαρκ Ρόυτε συνέστησε στους πολίτες την τηλεργασία και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τις ώρες αιχμής.

Την επόμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση ενδέχεται να αποφασίσει εάν θα διευρύνει τη χρήση του υγειονομικού πάσου στους χώρους εργασίας, είπε επίσης ο Ρούτε.

Η άνοδος στα κρούσματα είχε ως αποτέλεσμα τη σταθερή αύξηση των ασθενών στα νοσοκομεία και τη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Από τις 25 Σεπτεμβρίου παρατηρείται εκθετική αύξηση των κρουσμάτων στην Ολλανδία, ενώ μέσα σε μια βδομάδα οι μολύνσεις παρουσιάσαν αύξηση της τάξεως του 40%, με πάνω από 300 λοιμώξεις ανά 100.000.

To τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού επελαύνει στην Ευρώπη, καθώς ελάχιστες είναι οι χώρες που δεν καταγράφουν ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων.

Ευρύ πεδίο συζητήσεων ανοίγει το μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων σε χώρες της Ευρώπης, όπως στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Λετονία, την Τσεχία. Με το τέταρτο κύμα της πανδημίας να βρίσκεται προ των πυλών και τον αριθμό των κρουσμάτων να αυξάνεται σε πολλές χώρες, κυβερνήσεις έχουν αρχίσει να καταρτίζουν ένα plan b, σε περίπτωση έξαρσης του ιού.

Η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη που συνοδεύτηκε από υψηλή διασπορά του ιού, οδήγησε τη Λετονία σε έκτακτα μέτρα, συγκεκριμένα σε lockdown ενός μήνα.

Ειδήσεις σήμερα:

Θλιβερό ρεκόρ με 6.700 νέα κρούσματα, 434 διασωληνωμένοι, 59 θάνατοι

Οριστικό «τέλος» στην αποψίλωση δασών έως το 2030, υπόσχονται πάνω από 100 ηγέτες στην COP26

Ο Μεϊμαράκης πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής για το συνέδριο της ΝΔ που θα γίνει 3-5 Δεκεμβρίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα