Γερμανοί λοιμωξιολόγοι: Όσοι έχουν αναρρώσει προστατεύονται από τον κορωνοϊό για τουλάχιστον έναν χρόνο

Γερμανοί λοιμωξιολόγοι: Όσοι έχουν αναρρώσει προστατεύονται από τον κορωνοϊό για τουλάχιστον έναν χρόνο

Οι ειδικοί στη Γερμανία τάσσονται υπέρ της επιμήκυνσης του χρονικού διαστήματος, κατά το οποίο οι αναρρώσαντες θα εξομοιώνονται με τους εμβολιασμένους σε ό,τι αφορά στους περιορισμούς

newyork_centralpark_1
Οι Γερμανοί λοιμωξιολόγοι εκτιμούν ότι η ανοσολογική προστασία όσων έχουν νοσήσει από κορωνοϊό έχει μεγαλύτερη χρονική διάρκεια από ό,τι εθεωρείτο μέχρι τώρα.

«Η αποδεδειγμένη διάρκεια προστασίας μετά από μόλυνση από τον Sars-CoV-2 είναι τουλάχιστον ένα έτος», αναφέρεται σε ανακοίνωση της γερμανικής Εταιρείας Λοιμωξιολόγων.

Από λοιμωξιολογική άποψη, μάλιστα, εκτιμάται ότι η προστασία όσων έχουν αναρρώσει θα διαρκέσει σημαντικά μεγαλύτερη χρονική περίοδο. Ωστόσο, αυτό δεν έχει αποδειχθεί ακόμη από μελέτες, επειδή ο Sars-CoV-2 δεν υπάρχει αρκετό καιρό.

Οι ειδικοί τάσσονται υπέρ της επιμήκυνσης του χρονικού διαστήματος, κατά το οποίο οι αναρρώσαντες θα εξομοιώνονται με τους εμβολιασμένους σε ό,τι αφορά στους περιορισμούς, κατά δώδεκα μήνες συνολικά μετά τη μόλυνσή τους.

Επί του παρόντος, όσοι έχουν αναρρώσει επωφελούνται μόνο για έξι μήνες από τους περιορισμούς, απαλλασσόμενοι για παράδειγμα από τα διαγνωστικά τεστ.

Ινστιτούτο Κοχ: Προστασία άνω του 80% από σοβαρή νοσηλεία για τους εμβολιασμένους άνω των 60 ετών

Τα εμβόλια για τον κορωνοϊό που έχουν εγκριθεί στη Γερμανία προστατεύουν από τη νόσο Covid -19. Ιδιαίτερα προστατεύουν από σοβαρή εξέλιξη της ασθένειας με νοσηλεία σε νοσοκομείο, εκτιμά το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI) στην εβδομαδιαία έκθεσή του.

Όπως αναφέρεται, η προστασία για όλα τα εγκεκριμένα εμβόλια ανέρχεται κατά μέσον όρον περίπου στο 93 % για άτομα ηλικίας 18 έως 59 ετών και στο 89 % για άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω.

Η νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας αποτρέπεται σύμφωνα με το RKI σε εμβολιασμένους της νεότερης ηλικιακής ομάδας σε ποσοστό 96%, ενώ στους ηλικιωμένους σε ποσοστό 94%.

Η προστασία από μια θανατηφόρα πορεία της νόσου ανέρχεται σε ποσοστό 97% για τους νεότερους και 88% για τους γηραιότερους.

Ειδήσεις σήμερα:

Αποσύρεται έγγραφο-ντροπή: «Μην δώσεις αίμα, αν είχες έστω και μία ομοφυλοφιλική σχέση από το 1977»!

Ο ρωσικός κινηματογράφος πάει στο... Διάστημα - Γυρίσματα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Θρίλερ με ανθρώπινα οστά που εντοπίστηκαν σε πλαγιά στην Πεντέλη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK