Παρέμβαση Πλεύρη - Αποσύρεται έγγραφο-ντροπή: «Προσοχή, μην δώσεις αίμα, αν είχες έστω και μία ομοφυλοφιλική σχέση από το 1977»!
Παρέμβαση Πλεύρη, που έστειλε επιστολή και ζήτησε την απόσυρσή του - Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ: «Πέντε χρόνια κυβερνούσατε, τι κάνατε για να το αλλάξετε;» - Δείτε το επίμαχο έγγραφο
Την απόσυρση εγγράφου του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι απαγορεύεται να είναι αιμοδότης όποιος είχε έστω και μια ομομοφυλοφιλική σχέση από το 1977 ζήτησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.
Όπως ανέφερε ο ίδιος στην Ολομέλεια της Βουλής στις 24/9 έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας ζητώντας να επανεξεταστεί το περιεχόμενο της δήλωσης υποψηφίων αιμοδοτών.
«Υπάρχουν φράσεις που δεν ανταποκρίνονται στα σημερινά κοινωνικά δεδομένα. Σας ανακοινώνω ότι μετά από την επιστολή μου συστήθηκε επιτροπή να επανεξετάσει συνολικά τα έντυπα διότι έχουν προκύψει και άλλα παρόμοια κρούσματα. Δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια φράση σε τέτοιο έντυπο το 2021» ανέφερε ο κ. Πλεύρης.
Παράλληλα απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση αναρωτήθηκε πώς κανείς από τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-19 δεν φρόντισε να διορθωθεί η συγκεκριμένη αστοχία.
«Εσείς οι προοδευτικοί τι κάνατε για να αλλάξετε αυτό το έγγραφο; Πέντε χρόνια κυβερνούσατε. Επειδή έχω ακούσει πολλές φορές να χαρακτηρίζετε τον Πλεύρη όπως τον χαρακτηρίζετε. Στα θέματα των δικαιωμάτων καλές οι πορείες και οι διεκδικήσεις αλλά καλύτερες οι πράξεις» είπε .
Πάντως, ο πρώην υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός λαμβάνοντας τον λόγο έδωσε τα εύσημα στον κ. Πλεύρη αναγνωρίζοντας παράλληλα πως η εκκρεμότητα θα έπρεπε να έχει αντιμετωπιστεί τα προηγούμενα χρόνια.
Δείτε το επίμαχο έγγραφο του Κέντρου Αιμοδοσίας
Κλείσιμο
Δείτε την επιστολή Πλεύρη προς το ν πρόεδρο του ΕΘνικού Κέντρου Αιμοδοσίας
Με αγάπη για την καθαριότητα και τους εργαζομένους στην καθαριότητα, η Sanitas προσφέρει τις απαιτούμενες πρακτικές λύσεις και δείχνει τον τρόπο που μικρές πράξεις φροντίδας γίνονται στάσεις ζωής και αλλάζουν την καθημερινότητα όλων μας.
Η νέα γενιά προϊόντων self-tan της LA VIE EN ROSE δίνει στην επιδερμίδα βαθιά ενυδάτωση, λεία υφή και σταδιακό, φυσικό bronze αποτέλεσμα – Ποια είναι η σωστή προετοιμασία για ομοιόμορφη όψη.