Ιταλία: Υποχρεωτικό το πιστοποιητικό εμβολιασμού σε τρένα, αεροπλάνα, σχολεία και πανεπιστήμια

Ιταλία: Υποχρεωτικό το πιστοποιητικό εμβολιασμού σε τρένα, αεροπλάνα, σχολεία και πανεπιστήμια

Οι πολέμιοι του «πάσου» ανακοίνωσαν ότι αύριο θα κινητοποιηθούν και θα προσπαθήσουν να μπλοκάρουν 54 σιδηροδρομικούς σταθμούς της Ιταλίας

dfgj_2
Από αύριο στην Ιταλία το «πιστοποιητικό εμβολιασμού» θα είναι υποχρεωτικό για να εισέρχεται κανείς σε σχολεία και πανεπιστήμια, όπως και για να μετακινείται -εντός της χώρας- με τρένα, αεροπλάνα και πλοία.

Στα πανεπιστήμια, το «πάσο» θα είναι υποχρεωτικό και για τους φοιτητές, ενώ στα σχολεία, το νέο αυτό μέτρο θα αφορά μόνον το διδακτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό. Για όποιον χρησιμοποιεί τα μέσα μεταφοράς, το «πιστοποιητικό εμβολιασμού» δεν θα πρέπει να επιδεικνύεται, από τα παιδιά ηλικίας μέχρι 12 ετών, τα οποία, ως γνωστόν, δεν εμβολιάζονται. Και στα καράβια, υπάρχει μια και μοναδική εξαίρεση: το πάσο εμβολιασμού δεν θα χρειάζεται, για να χρησιμοποιεί, κανείς, τα φέρυ-μποτ που συνδέουν την Καλαβρία με την Σικελία.

Προς το παρόν, η υποχρέωση αυτή δεν εφαρμόζεται σε αστικά λεωφορεία και μετρό, αλλά η κυβέρνηση Ντράγκι ενδέχεται να ασχοληθεί και πάλι με το όλο θέμα, στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Σήμερα, ο υπεύθυνος της Ιταλικής Αρχής για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων ξεκαθάρισε, δε, ότι η χρήση του «green pass», δεν παραβιάζει το απόρρητο της προσωπικής ζωής των πολιτών.

Στο μεταξύ, οι πολέμιοι του «πάσου» ανακοίνωσαν ότι αύριο θα κινητοποιηθούν και θα προσπαθήσουν να μπλοκάρουν 54 σιδηροδρομικούς σταθμούς της χώρας. Το υπουργείο εσωτερικών της Ρώμης απάντησε ότι το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης πρέπει πάντα να προστατεύεται, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να διακόπτεται η λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς, διότι αυτό, στην Ιταλία, αποτελεί αδίκημα.

Ειδήσεις σήμερα

Αποστολάκης: Το ναυάγιο του ναυάρχου που «μπάταρε» και τον ανασχηματισμό

Σοκαριστικό βίντεο από Αφγανιστάν: Άντρας κρέμεται από Black Hawk που πετούν Ταλιμπάν

Μαρινέλλα: «Μια ζωή ρίσκαρα και θα συνεχίσω να ρισκάρω»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ