Κορωνοϊός - ΕΜΑ: Τα τέσσερα εμβόλια που χορηγούνται στην ΕΕ προστατεύουν από τη μετάλλαξη Δέλτα

Κορωνοϊός - ΕΜΑ: Τα τέσσερα εμβόλια που χορηγούνται στην ΕΕ προστατεύουν από τη μετάλλαξη Δέλτα

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ζητά την επιτάχυνση των εμβολιασμών και τη διατήρηση των μέτρων δημόσιας Υγείας - Καλεί τους ευάλωτους και τους ηλικιωμένους να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό το συντομότερο δυνατόν

emvolio-arthro
Τα τέσσερα εμβόλια που έχουν λάβει άδεια χορήγησης στην ΕΕ φαίνεται ότι είναι αποτελεσματικά έναντι όλων των μεταλλάξεων, συμπεριλαμβανομένης και της μετάλλαξης Δέλτα, τονίζει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, σε μία περίοδο που παρατηρείται εκ νέου αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον ΕΜΑ, η προστασία έναντι της μετάλλαξης Δέλτα παρέχεται μετά και την ολοκλήρωση της δεύτερης δόσης.

Ο οργανισμός ζητά την επιτάχυνση των εμβολιασμών και τη διατήρηση των μέτρων Δημόσιας Υγείας, ως απαραίτητα εργαλεία για την μάχη κατά της πανδημίας. «Είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι οι ευάλωτοι και οι ηλικιωμένοι θα ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατόν τον εμβολιασμό τους για να προστατευτούν από περαιτέρω διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα».


Ο ΕΜΑ έχει ζητήσει από τις φαρμακοβιομηχανίες να διερευνήσουν εάν τα εμβόλιά τους παρέχουν προστασία έναντι των νέων παραλλαγμένων στελεχών. Όλες οι έρευνες που εξέτασε ο Οργανισμός κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι και τα τέσσερα τρέχοντα εμβόλια (Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson) παρέχουν προστασία σε μεταλλάξεις.

Κλείσιμο
Παράλληλα, η ευρωπαϊκή αρχή βρίσκεται σε επικοινωνία με τις φαρμακοβιομηχανίες για να συζητήσουν την πιθανή χρήση μιας ενισχυτικής δόσεις, καθώς και να καθορίσουν το σωστό χρόνο και την καλύτερη στρατηγική. Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές εάν χρειάζεται πρόσθετη δόση.


Ειδήσεις σήμερα:

Εξιτήριο από τη ΜΕΘ για την 34χρονη από τη Ζαχάρω - Είχε υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία μετά τον εμβολιασμό

Εμπειρογνώμονες: Μόνο με αρνητικό τεστ οι μετακινήσεις ανεμβολίαστων από νομό σε νομό με πλοία, τρένα, αεροπλάνα, ΚΤΕΛ

Μυστήριο με δεκάδες θανάτους βρεφών σε μεγάλο βρετανικό νοσοκομείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ