Κορωνοϊός - Ιταλία: Όλα δείχνουν κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους τις επόμενες μέρες

Κορωνοϊός - Ιταλία: Όλα δείχνουν κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους τις επόμενες μέρες

Συναντήθηκαν για το συγκεκριμένο ζήτημα ο Μάριο Ντράγκι με τον γραμματέα της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι

fire_draghi
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον γραμματέα της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι.

Ένα από τα κύρια θέματα της συνάντησης ήταν η δυνατότητα να καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε ανοικτούς χώρους.

«Ελπίζω, αν όχι μέσα σε λίγες ώρες, τουλάχιστον μέσα στις επόμενες ημέρες, οι Ιταλοί να μπορέσουν και πάλι να εξασφαλίσουν το δικαίωμα να αναπνέουν ελεύθερα», δήλωσε ο Σαλβίνι, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης. Ο γραμματέας της Λέγκα πρόσθεσε πως δεν μπορεί να αγνοηθεί το ότι πολλές άλλες χώρες, αρχίζοντας από την Γαλλία, έχουν ακολουθήσει ήδη τον συγκεκριμένο δρόμο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, πρόθεση της ιταλικής κυβέρνησης είναι να καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους στα μέσα Ιουλίου. Δεν αποκλείεται, όμως, η σχετική απόφαση να υπογραφεί τελικά νωρίτερα.

Πολλοί σχολιαστές τονίζουν πάντως ότι ήδη στη φάση αυτή πάνω από το 50% των πολιτών κυκλοφορεί στο δρόμο μη φορώντας σωστά τη μάσκα ή ακόμη και μη φορώντας την καθόλου.

Θα πρέπει να εξακριβωθεί επίσης, αν η κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κορωνοϊού θα παραταθεί μέχρι το τέλος του έτους (όπως φέρεται να επιθυμεί ο ΜάριοΝτράγκι) ή αν θα λήξει στις 31 Ιουλίου, όπως είχε αποφασιστεί αρχικά.

Ειδήσεις σήμερα: 

Εργασιακό, η επόμενη μέρα: Κέρδη και ζημιές μετράνε κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Τετ α τετ Μπάιντεν - Πούτιν: Τα συμπεράσματα της συνάντησης, το δώρο και ο «καβγάς» των δημοσιογράφων

Πεθερά έσωσε τη νύφη της από τα χέρια του γιου της στην Ηλεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ