Πανδημία-Κούβα: Πάνω από 1.200 κρούσματα και ακόμα 14 θάνατοι σε 24 ώρες

Πανδημία-Κούβα: Πάνω από 1.200 κρούσματα και ακόμα 14 θάνατοι σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας διεξάγει εδώ και περίπου δύο εβδομάδες εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης στην πρωτεύουσα με τα δύο πιο προχωρημένα υποψήφια εμβόλια που αναπτύχθηκαν εγχωρίως, τα Soberana 2 και Abdala

coba_covid19
Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.221 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ ακόμη 14 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα της Καραϊβικής έχει φθάσει μέχρι εδώ τους 877 νεκρούς επί συνόλου 133.053 μολύνσεων, σύμφωνα με τους αριθμούς του υπουργείου.

Τα 1.176 από τα κρούσματα οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα, διευκρίνισε ο επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου Φρανσίσκο Ντουράν.

Η πρωτεύουσα Αβάνα παραμένει επίκεντρο της επιδημίας, με 618 μολύνσεις σε 24 ώρες και τον δείκτη επίπτωσης να φθάνει τα 445 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, παραμένοντας ο υψηλότερος στη χώρα.

Η περιφέρεια Ίσλα δε λα Χουβεντούδ κατέγραψε χθες το πρώτο κρούσμα του νέου κορωνοϊού έπειτα από 30 ημέρες.

Αντιμέτωπο με δεύτερο κύμα της πανδημίας από τον Ιανουάριο, το υπουργείο Υγείας διεξάγει εδώ και περίπου δύο εβδομάδες εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης στην πρωτεύουσα με τα δύο πιο προχωρημένα υποψήφια εμβόλια που αναπτύχθηκαν εγχωρίως, τα Soberana 2 και Abdala, τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών 3ης φάσης των οποίων δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί.


Ειδήσεις σήμερα:

Self test: Μέσα στην εβδομάδα και όχι υποχρεωτικά από αύριο η δήλωση των τεστ - Τι ισχύει για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Επιχείρηση Moonlight: Πώς η Σελήνη θα γίνει η «8η Ήπειρος» του ανθρώπου - Φωτογραφίες από το σχέδιο της ESA

Στη Σύνοδο Κορυφής η «κρατική αεροπειρατεία» από τη Λευκορωσία - Αντιδράσεις από ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΟΗΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ