Κορωνοϊός - Σαρηγιάννης και Παυλάκης προειδοποιούν: Δεν έπρεπε να προχωρήσουμε σε άνοιγμα

Κορωνοϊός - Σαρηγιάννης και Παυλάκης προειδοποιούν: Δεν έπρεπε να προχωρήσουμε σε άνοιγμα

Ανησυχία για την επιλογή άρσης του lockdown - «Είμαστε σε αυξητική πορεία των κρουσμάτων - «Η τελευταία περίοδος είναι λυπηρή» - Δείτε το βίντεο

lockdown-art
Ανήσυχοι όσον αφορά τις κινήσεις ανοίγματος της αγοράς και των κοινωνικών δραστηριοτήτων εμφανίστηκαν οι καθηγητές Δημοσθένης Σαρηγιάννης και Γιώργος Παυλάκης.

Μιλώντας στο MEGA το πρωί της Πέμπτης ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ κ. Σαρηγιάννης σημείωσε πως «από τη Δευτέρα του Πάσχα είμαστε σε πορεία αύξησης, και μάλιστα ταχεία. Τις επόμενες εβδομάδες θα φτάσουμε τα 2.600 κρούσματα σαν κυλιόμενο εβδομαδιαίο μέσο όρο, για να φτάσουμε σε μια αποκλιμάκωση τον Ιούνιο».

Όπως είπε, η αύξηση οφείλεται στα ανοίγματα που κάνουμε, στο ότι δε φορούμε τις μάσκες κ.λπ. «Η αποκλιμάκωση τον Ιούνιο θα γίνει με τους εμβολιασμούς και με τη χρήση των self-tests. Οι εμβολιασμοί θα αρχίσουν να δείχνουν την ισχύ τους σαν μέτρο» είπε. Συμπλήρωσε δε πως στην κατάσταση που είμαστε, δε θα έπρεπε να έχουμε καν τα ανοίγματα.

«Ο λόγος που δικαιολογείται υγειονομικά να γίνουν, είναι τα self-tests και ο εμβολιασμός, που θα δείξει τα ουσιαστικά του αποτελέσματα από τον Ιούνιο και πέρα. Η κάμψη από τις 1-2 Ιουνίου και έπειτα, θα οφείλεται αποκλειστικά στους εμβολιασμούς», εξήγησε ο κ. Σαρηγιάννης.



Από πλευράς του ο Γιώργος Παυλάκης, γιατρός-ερευνητής στις ΗΠΑ συμφώνησε λέγοντας πως η Ελλάδα τα έχει πάει καλύτερα, αλλά «καλύτερα δεν σημαίνει καλά». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «τον τελευταίο καιρό χάνει έδαφος σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η τελευταία περίοδος είναι λυπηρή».

Απαντώντας στο αν η Ελλάδα είναι ασφαλής προορισμός για τους τουρίστες, ο ίδιος τόνισε ότι «ενώ η Ελλάδα είχε φοβερά αβαντάζ πέρυσι σε σχέση με άλλες χώρες, σήμερα τα έχει χάσει. Ακούω για την επιτακτική ανάγκη να ανοίξουμε. Το μόνο που δεν ακούω είναι το νούμερο ένα καθήκον μας, να πέσουν τα κρούσματα, εχτές. Αντί να ελαττώνονται, αυξάνονται τα κρούσματα. Και αυτό γίνεται γιατί άνοιξαν απότομα όλα. Περισσότερες επαφές, σημαίνει περισσότερες μολύνσεις».

«Δεν ξέρω αν χαιρόσαστε άδικα για το επικείμενο άνοιγμα της κοινωνίας. Για να χαρώ εγώ θα ήθελα να δω τα κρούσματα να μείνουν τουλάχιστον τα μισά», σημείωσε ο κ. Παυλάκης, με τον κ. Σαρηγιάννη να αναφέρει από την πλευρά του ότι «για να χαρούμε, και να γίνει το άνοιγμα όπως πρέπει, θα πρέπει να δείξουμε εξαιρετική σύνεση. Κάτι που δε βλέπουμε να γίνεται».

Ειδήσεις σήμερα: 

Ιταλός σκοτώθηκε σε δυστύχημα και αποζημιώθηκαν τόσο η σύζυγος όσο και... η ερωμένη

Τι ζητά από την Ευρώπη ο Χρήστος Σταϊκούρας - «Έκλεισε το μάτι» στην Αθήνα ο ESM

Χατζηδάκης: Δεν καταργείται το 8ώρο και οι συλλογικές συμβάσεις ισχύουν κανονικά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ