Τζανάκης: Τα κορωνοπάρτι ισοδυναμούν με συγκεντρώσεις σε εσωτερικό χώρο

Τζανάκης: Τα κορωνοπάρτι ισοδυναμούν με συγκεντρώσεις σε εσωτερικό χώρο

Τι είπε για το Πάσχα - «Αν αποδώσεις την ευθύνη στον άνθρωπο και τους πει να προσέχει, θα προσέξει»

koronoparty-684
Μακρινό βλέπει το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις για το Πάσχα ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νικόλαος Τζανάκης.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης, αυτή θα είναι μία δύσκολη απόφαση την οποία καλούνται να λάβουν τα μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων ενώ συμπλήρωσε χαρακτηριστικά πως ο ίδιος δεν θα ήθελε να είναι στην θέση τους.

«Επιδημιολογικά είναι καλύτερα η μετακίνηση προς τα χωριά με μέτρα, γιατί το αντίθετο σημαίνει συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα σπίτια. Από την άλλη, κερδίζουμε ότι, δε θα διασπαρεί ο ιός σε περιοχές που είναι με χαμηλό φορτίο», εξέφρασε την άποψη, θέτοντας και το δίλημμα. Παρατήρησε, ωστόσο ότι, «αν αποδώσεις την ευθύνη στον άνθρωπο και τους πει να προσέχει, θα προσέξει».

«Ό,τι αποφασίσει η Επιτροπή, θα πρέπει να το ακούσουμε και να προσέξουμε, ώστε να είναι αυτό το τελευταίο Πάσχα που θα γιορτάσουμε έτσι», τόνισε σχετικά με το Πάσχα.

Όσο αφορά στα κορωνοπάρτι σε πλατείες όλης της χώρας, που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα, σχολίασε πως «η συγκέντρωση κόσμου, ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους, όπως είδαμε τις τελευταίες μέρες, ισοδυναμεί με συγκεντρώσεις σε εσωτερικό χώρο». «Αν τους αφήσουμε, οι δείκτες θα ανέβουν», συμπλήρωσε.

Δείτε το βίντεο:


Ειδήσεις σήμερα:

Η Κιμ και οι «μνηστήρες» της: Σταρ, γαλαζοαίματοι και... μεγιστάνες τη διεκδικούν μετά τον χωρισμό

Στοπ στα εμβόλια J&J και AstraZeneca σε νέες γυναίκες

ΗΠΑ: Ο πρώην αντιπρόεδρος Ουόλτερ Μοντέιλ απεβίωσε σε ηλικία 93 ετών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ