Κορωνοϊός - Pfizer: Ζήτησε από τον FDA την έγκριση χρήσης του εμβολίου σε παιδιά 12-15 ετών

Κορωνοϊός - Pfizer: Ζήτησε από τον FDA την έγκριση χρήσης του εμβολίου σε παιδιά 12-15 ετών

Το εμβόλιο έχει δείξει 100% αποτελεσματικότητα στη λοίμωξη Covid-19, στις δοκιμές που έγιναν σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, σύμφωνα με την εταιρεία

pfizer
Αίτημα στον Οργαμνισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ να εγκρίνει την επείγουσα χρήση του εμβολίου κατά της Covid-19 για παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών, κατέθεσε η Pfizer, σύμφωνα με ενημέρωση της ίδιας της εταιρείας..

Η φαρμακευτική εταιρεία και η συνεργάτιδά της, BioNTech, θέλουν ο FDA να δώσει το «πράσινο φως» για τους εμβολιασμούς σε μεγαλύτερα παιδιά, με βάση στοιχεία που δείχνουν ότι το εμβόλιο είναι 100% αποτελεσματικό στην ηλικιακή ομάδα 12-15.

«Αυτό το αίτημα βασίζονται σε δεδομένα από τη δοκιμή Φάσης 3 σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών με ή χωρίς προηγούμενη ένδειξη λοίμωξης SARS-CoV-2, η οποία κατέδειξε 100% αποτελεσματικότητα και ισχυρή απόκριση αντισωμάτων μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο», αναφέρει η σχετική ενημέρωση.

«Αυτή η υποβολή αιτησης αντιπροσωπεύει ένα κρίσιμο βήμα στις συνεχιζόμενες προσπάθειες της Pfizer και της BioNTech να υποστηρίξουν τις κυβερνήσεις στην επέκταση των εμβολιαστικών τους προγραμμάτων» προσθέτει.

Ειδήσεις σήμερα:

Πρίγκιπας Φίλιππος: Ερωτεύτηκε την «Λίλιμπετ», στήριξε όσο κανείς την Ελισάβετ

Γιώργος Καραϊβάζ: Σοκ και δέος από την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου

Μητσοτάκης: Να πείσουμε τους ηλικιωμένους να κάνουν το εμβόλιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ