Μπουρλά: Συμφωνήσαμε με την COVAX για παραγωγή έως και 40 εκατομμυρίων εμβολίων

Μπουρλά: Συμφωνήσαμε με την COVAX για παραγωγή έως και 40 εκατομμυρίων εμβολίων

Η ανακοίνωση του διευθύνοντα συμβούλου της Pfizer

Bourlas-cnbc
Την επίτευξη της συμφωνίας της Pfizer με την COVAX για 40 εκατομμύρια εμβόλια κορωνοϊού ανακοίνωσε ο διεθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας, Αλβέρτος Μπουρλά.


«Σήμερα η Pfizer ανακοίνωσε συμφωνία με την COVAX για έως και 40 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού», έγραψε, μεταξύ άλλων, στο Twitter.

Το πρόγραμμα διανομής εμβολίων COVAX το οποίο αποσκοπεί στην ισότιμη πρόσβαση των χωρών σε εμβόλια κατά της COVID-19 ανακοίνωσε ότι έχει στόχο να παραδώσει 1,8 εκατομμύρια δόσεις στις φτωχότερες χώρες το 2021 και ότι ελπίζει πως θα εκπληρώσει τις συμφωνίες παροχής για τις πλουσιότερες κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Ωστόσο το COVAX, του οποίου ηγούνται από κοινού η συμμαχία για εμβόλια GAVI, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και άλλοι, υπογράμμισε ότι υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες που επηρεάζουν την προμήθεια και την παροχή εμβολίων κατά της COVID-19 και ότι οι όροι των συμφωνιών «υπόκεινται σε αλλαγές» 

Κλείσιμο
Οι 1,8 δισεκατομμύρια δόσεις θα διανεμηθούν μέσω μιας εκ των προτέρων δέσμευσης στην αγορά (AMC) σε 92 επιλέξιμες χώρες και θα ανταποκρίνονται στην κάλυψη κατά προσέγγιση του 27% του πληθυσμού αυτών των χωρών, αναφέρει η GAVI σε αναθεωρημένη πρόβλεψή της για το COVAX.

Ειδήσεις σήμερα

Ανοίγουν την 1η Φεβρουαρίου τα Γυμνάσια και τα Λύκεια

Μπόρις Τζόνσον: Το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού «ίσως είναι πιο θανατηφόρο»

Χαλάει ξανά ο καιρός - Βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι του Σαββάτου 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ