Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Εξετάζεται η χορήγηση μισής δόσολογίας του εμβολίου της Moderna για να επιταχύνει το πρόγραμμα εμβολιασμών

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Εξετάζεται η χορήγηση μισής δόσολογίας του εμβολίου της Moderna για να επιταχύνει το πρόγραμμα εμβολιασμών

Ο επικεφαλής της Επιχείρησης Warp Speed, δήλωσε στο CBS ότι αξιωματούχοι συζητούν με τη Moderna και τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) σχετικά με αυτή την προοπτική - Το εμβόλιο της Moderna απαιτεί δυο δόσεις 

moderna
Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών εξετάζει το ενδεχόμενο να χορηγήσει τη μισή δοσολογία του εμβολίου της Moderna κατά του κορωνοϊού σε μερικούς πολίτες, με στόχο να επιταχύνει τους εμβολιασμούς, δήλωσε ομοσπονδιακός αξιωματούχος την Κυριακή.

Ο Moncef Slaoui, επικεφαλής της Επιχείρησης Warp Speed, δήλωσε στο CBS ότι αξιωματούχοι συζητούν με τη Moderna και τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) σχετικά με αυτή την προοπτική, παρά το γεγονός πως το εμβόλιο της αμερικανικής εταιρείας απαιτεί δύο δόσεις.

«Γνωρίζουμε ότι για το εμβόλιο της Moderna, δίνοντας το ήμισυ της δόσης σε άτομα ηλικίας από 18 έως 55 ετών, θα επιτύχουμε τον στόχο της ανοσοποίησης του διπλάσιου αριθμού ατόμων, με τις διαθέσιμες δόσεις», ανέφερε ο Slaoui και πρόσθεσε πως «γνωρίζουμε ότι προκαλεί την ίδια ανοσοαπόκριση στην πλήρη δόση».

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ δήλωσαν ότι είχαν χορηγήσει 4.255.756 πρώτες δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 στη χώρα το Σάββατο το πρωί. 

Επιπρόσθετα, οι ΗΠΑ έχουν εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer, το οποίο όπως και της Moderna, απαιτεί δύο δόσεις. Οι εμβολιασμοί δεν έχουν ανταποκριθεί στους αρχικούς στόχους, καθώς οι αξιωματούχοι ήλπιζαν να εμβολιαστούν 20 εκατομμύρια άτομα μέχρι το τέλος του 2020.

Ο Shaoui εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι εμβολιασμοί θα συνεχίσουν να επιταχύνονται, ενώ απέρριψε την πρόταση ότι οι αξιωματούχοι θα έπρεπε να εστιάσουν στη χορήγηση μιας απλής δόσης σε περισσότερους ανθρώπους, αντί να κρατήσουν τις δόσεις για τη δεύτερη λήψη, αναφέροντας ότι η μείωση των δόσεων του εμβολίου της Moderna στο μισό ήταν «μια πιο υπεύθυνη προσέγγιση που θα βασίζεται σε γεγονότα και δεδομένα».

Κλείσιμο
Τέλος, επισήμανε ότι πιθανότατα δεν θα είναι γνωστό μέχρι τα τέλη της άνοιξης εάν οι εμβολιασμένοι άνθρωποι μπορούν ακόμα να μεταδώσουν την ασθένεια σε άλλους.

Ειδήσεις σήμερα: 
  
Γιάννης Μπουτάρης στον Δημήτρη Δανίκα: «Όσες γυναίκες είχα, τις ερωτεύτηκα όλες»

Ανασχηματισμός: Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση

ΗΠΑ: «Τρομοκρατημένοι» οι πορνοστάρ από τα σχέδια της Κάμαλα Χάρις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK