Κορωνοϊός - Γερμανία: Από τα γηροκομεία στις 27 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί

Κορωνοϊός - Γερμανία: Από τα γηροκομεία στις 27 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν χαιρέτισε την έγκριση του εμβολίου εναντίον της COVID-19 από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ)

spahn_ger
Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν χαιρέτισε σήμερα την έγκριση του εμβολίου εναντίον της COVID-19 από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), το οποίο ανέπτυξαν οι εταιρίες Pfizer και BioNTech χαρακτηρίζοντάς την «ορόσημο στη μάχη εναντίον της πανδημίας του κορωνοϊού».

«Ο εμβολιασμός ανοίγει τον δρόμο για την έξοδο από την κρίση. Και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να διανύσουμε αυτόν τον δρόμο όσο πιο γρήγορα γίνεται», έγραψε ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός στο Twitter.

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας πρόσθεσε πως οι αρχές θα ξεκινήσουν τους πρώτους εμβολιασμούς σε οίκους ευγηρίας την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου «διότι προστατεύουμε πρώτα τους πιο ευάλωτους», όπως είπε.



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει ακόμη εγκρίνει τη σύσταση, αλλά αυτή είναι μόνο μια τυπική διαδικασία. Σύμφωνα με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσούλα φον ντερ Λάιεν, αυτό θα συμβεί σήμερα.

Ειδήσεις σήμερα:

Κατάσκοποι στο Αιγαίο: Τι λέει στην κατάθεσή του ο γραμματέας του τουρκικού Προξενείου - Ρίχνει τις ευθύνες στον μάγειρα

Click away - Κορωνοϊός: Ποιες είναι οι πρώτες εκτιμήσεις για τον τζίρο των καταστημάτων

Εξιτήριο πήρε ο 8χρονος που νοσηλεύτηκε στο Ρίο με συμπτώματα Kawasaki
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK