Μέτρα για τον κορωνοϊό: Έρχεται νέο «κοκτέιλ» μετά την αύξηση των κρουσμάτων

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Έρχεται νέο «κοκτέιλ» μετά την αύξηση των κρουσμάτων

Έκκληση Κικίλια στη νεολαία και τους πολίτες που δεν τηρούν τα βασικά μέτρα ατομικής προστασίας «να αναλογιστούν τις ευθύνες τους» - Στις 5 οι ανακοινώσεις - Θορυβημένοι οι ειδικοί από τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα

kosmos-maskes43
Νέα περιοριστικά μέτρα ανακοινώνει τις αμέσως επόμενες ώρες η κυβέρνηση, μετά την κατακόρυφη έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊου την περασμένη εβδομάδα στη χώρα, φτάνοντας χθες στον αριθμό-ρεκόρ των 203 περιστατικών.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, εξαιρετικά θορυβημένοι από τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα φέρονται ανώτατοι κυβερνητικοί παράγοντες και λοιμωξιολόγοι, καθώς η γεωμετρική πρόοδος με την οποία καταγράφονται τα νέα κρούσματα πανελλαδικά, επιδεινώνει απότομα την εθνική επίδοση απέναντι στην πανδημία, αυξάνοντας κυρίως την πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας από τον αριθμό των διασωληνωμένων.

Για το λόγο αυτό, την περαιτέρω αυστηροποίηση των κανόνων κοινωνικής απόστασης προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, απευθύνοντας ταυτόχρονα έκκληση προς την νεολαία και τους πολίτες που δεν τηρούν τα βασικά μέτρα ατομικής προστασίας.

«Δυστυχώς, η μετάδοση του ιού, παρουσιάζει επικίνδυνα αυξητικές τάσεις. Κάνω για μια ακόμα φορά, έκκληση, στη νεολαία και στους πολίτες που δεν τηρούν τα βασικά μέτρα ατομικής προστασίας, μάσκες, κανόνες υγιεινής, αποστάσεις ασφαλείας, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, απέναντι στις ευπαθείς ομάδες, στους υπόλοιπους συμπολίτες μας και στη χώρα. Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις μέτρων από την Προεδρεία της Κυβέρνησης», δήλωσε σχετικά ο κ. Κικίλιας.

Το γεγονός μάλιστα ότι ο Υπουργός Υγείας «έδειξε» -πέρα από τους «ανυπάκοους» πολίτες, για πρώτη φορά δημόσια την νεολαία, θέλοντας να την ενθαρρύνει ως προς την τήρηση των κανόνων κοινωνικής απόστασης φέρνει τους χώρους διασκέδασης στην πρώτη γραμμή των νέων μέτρων, αναφορικά με τη διάταξη του χώρου, αλλά και το χρονικό διάστημα στο οποίο ενδεχομένως να επιτρέπεται η διασκέδαση.

Εκτός από την μεταφορά του «μοντέλου Πόρου» και σε άλλες περιοχές της χώρας με υψηλά επιδημιολογικά φορτία, το κυβερνητικό επιτελείο έχει να επιλέξει ανάμεσα σε ένα «ευρύ μενού» περιορισμών ενόψει και του Δεκαπενταύγουστου, σύμφωνα με τον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Κλείσιμο
Ο τελευταίος εξήγησε πως «υπάρχει ένα ευρύ μενού από μέτρα και θα υπάρξει κλιμάκωση των μέτρων εφόσον εν τέλει αποδειχθεί ότι υπάρχει ένα επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο» και πρόσθεσε ότι «εφόσον υπάρξει επιδείνωση, τότε θα υπάρξουν νέα μέτρα, τα οποία θα έχουν να κάνουν αφενός με την είσοδο στη χώρα, αφετέρου θα έχουμε και εσωτερικά μέτρα που θα αφορούν είτε τοπικές κοινωνίες, περιορισμό ωραρίου, περιορισμό κίνησης, περιορισμό στα καταστήματα, χρήση της μάσκας. Ή, θα έχουμε οριζόντια μέτρα, σήμερα είχαμε τα μέτρα που αφορούν τις λιτανείες και όλες τις εμποροπανηγύρεις».


Ειδήσεις σήμερα:

Τουρκική προκλητικότητα: Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί κανέναν εκβιασμό, λέει το ΥΠΕΞ

Φωτογραφίες: Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ με στολή παραλλαγής στο ΚΥΣΕΑ

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: «Η κρίση φέρνει και την ελπίδα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ