Κορωνοϊός - Μπόρις Τζόνσον: Στην εντατική επειδή είχε παραπανίσια κιλά

Κορωνοϊός - Μπόρις Τζόνσον: Στην εντατική επειδή είχε παραπανίσια κιλά

Γιατρός του NHS υποστηρίζει ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός νόσησε βαριά επειδή είναι υπέρβαρος – Οι πιο αδύνατοι υπουργοί του νόσησαν με πιο ελαφρά συμπτώματα

boris_johnson
Τα αρκετά παραπανίσια κιλά του ήταν η αιτία που νόσησε βαριά από τον κορωνοϊό ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, όπως δηλώνει γιατρός του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) της Βρετανίας.

Η υγεία του 55χρονου πρωθυπουργού Τζόνσον επιδεινώθηκε καθώς μολύνθηκε από τη νόσο Covid-19 επειδή είναι «σημαντικά» υπέρβαρος, ενώ άλλοι «πιο αδύνατοι» υπουργοί της κυβέρνησης του Λονδίνου που νόσησαν ανάρρωσαν πολύ πιο γρήγορα, σύμφωνα με τον καθηγητή Καρδιολογίας Άσιμ Μαλχότρα.

Ο ίδιος εξηγεί ότι το επιπλέον βάρος του Βρετανού πρωθυπουργού ήταν ο βασικός παράγοντας που τον οδήγησε στο νοσοκομείο και σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας καθώς ο κίνδυνος θανάτου από τον νέο κορωνοϊό είναι δεκαπλάσιος σε άτομα που είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα.

Οι υπουργοί που νόσησαν είναι αδύνατοι

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον νόσησε σοβαρά από τον κορωνοϊό σε αντίθεση με άλλα μέλη του υπουργικού του συμβουλίου που μολύνθηκαν με τον ιό, όπως ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, ο επικεφαλής Ιατρικός Διευθυντής Κρις Γουίτι και ο σύμβουλος του Ντομινίκ Κάμινγκς.

Όλοι τους έχουν κάτι κοινό: είναι αδύνατοι.

Ανησυχητική σχέση θνησιμότητας και παχυσαρκίας

Σε συνέντευξή του στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή «Good Morning Britain» του δικτύου ITV, ο καθηγητής Καρδιολογίας υπογράμμισε ότι το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων έχει ήδη εντοπίσει μία ανησυχητική σχέση μεταξύ των ποσοστών θανάτου της νόσου COVID-19 και της παχυσαρκίας.

Κλείσιμο
«Προφανώς ήταν πολύ ανησυχητικό για ολόκληρο το έθνος να βλέπουμε τον πρωθυπουργό μας να διακομίζεται στο νοσοκομείο με COVID-19. Τώρα είναι μια παρατήρηση, αλλά ταιριάζει με τα στοιχεία των ειδικών, ο Μπόρις δυστυχώς είναι σημαντικά υπέρβαρος», πρόσθεσε ο καθηγητής Άσιμ Μαλχότρα.

Ειδήσεις σήμερα:

O Μπόρις Τζόνσον και η Κάρι Σίμοντς απέκτησαν ένα υγιέστατο αγοράκι

Παγκόσμια ανησυχία: Σχεδόν 1,6 δισ. κινδυνεύουν να χάσουν τα προς το ζην λόγω της πανδημίας

Κορωνοϊός: Τι πρέπει να ξέρουμε για τα χρόνια νοσήματα και τις έκτακτες ανάγκες υγείας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ