Το «ποδήλατο στη ζωή μας» και στις Σπέτσες

Το «ποδήλατο στη ζωή μας» και στις Σπέτσες

Προορισμός του ποδηλάτου φιλοδοξούν να γίνουν οι Σπέτσες, μέσα από το πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, "Το ποδήλατο στη ζωή μας", το οποίο " ταξιδεύει " στο νησί....

Το «ποδήλατο στη ζωή μας» και στις Σπέτσες
Προορισμός του ποδηλάτου φιλοδοξούν να γίνουν οι Σπέτσες, μέσα από το πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, "Το ποδήλατο στη ζωή μας", το οποίο " ταξιδεύει " στο νησί.

"Η δράση εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, αλλά και της δημόσιας οικονομίας, με πυλώνες δράσεις τη διατροφή και την άθληση", είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο υφυπουργός Υγείας Χρήστος Αηδόνης.

Τριάντα ποδήλατα θα παραχωρηθούν στο δήμο Σπετσών για ελεύθερη χρήση από τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού. Η πρωτοβουλία πραγματοποιείται σε συνδυασμό με τη διοργάνωση του Spetses Mini Marathon, του πρώτου μαζικού αθλητικού γεγονότος που θα λάβει χώρα στο νησί στις 16 Οκτωβρίου.

Κλείσιμο
Το πρόγραμμα "Το ποδήλατο στη ζωή μας" όπως υπογράμμισε ο κ. Αηδόνης, "δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την πρόσβαση των πολιτών και τη γνωριμία τους με εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης και την εμπειρία της ήπιας σωματικής άσκησης. Τριάντα λεπτά άσκησης τη μέρα εξαφανίζουν τις ασθένειες σε επίπεδο πρόληψης", είπε ο υφυπουργός και συμπλήρωσε ότι η σωματική άσκηση και η υγιεινή διατροφή αποτελούν τη μόνη φυσική και ουσιαστική προστασία για τη Δημόσια υγεία.

"Οι Σπέτσες εντάσσουν το ποδήλατο στη ζωή τους", είπε ο δήμαρχος Σπετσών, Παναγιώτης Λυράκης, προσθέτοντας, ότι "το νησί αποτελεί ιδανικό τόπο για τη χρήση του ποδηλάτου, δεδομένων των καταπληκτικών διαδρομών, της διάθεσης περιφερειακού δικτύου 26 χλμ, αλλά και της περιορισμένης χρήσης αυτοκινήτων. Το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης αλλά και άθλησης, ευελπιστούμε να γίνει και τρόπος ζωής", είπε ο κ. Λυράκης.

Το υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εμπειρίας, αλλά ταυτόχρονα ακολουθώντας τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας εφαρμόζει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την πρόληψη και αντιμετώπιση νοσημάτων που προκαλούνται από τις κακές διατροφικές συνήθειες και την έλλειψη καθημερινών αθλητικών δραστηριοτήτων των πολιτών.

"Το πρόγραμμα είναι πολυθεματικό και αγκαλιάζει όλη την κοινωνία. Οι δράσεις μας δεν στοχεύουν μόνο στη θωράκιση της Δημόσιας υγείας αλλά επιτρέπουν και την ανάπτυξη τουριστικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, ικανών για την τόνωση της οικονομίας της χώρας", τόνισε ο υφυπουργός.

Το πρόγραμμα " Το ποδήλατο στη ζωή μας" , υλοποιείται ήδη σε αρκετούς δήμους και έως το τέλος του χρόνου σύμφωνα με τον κ. Αηδόνη, 20 πόλεις θα έχουν εντάξει το ποδήλατο στην καθημερινότητά τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης