Όπως σε όλες τις εκκλησίες της χώρας, έτσι και στην Τήνο, οι λειτουργίες θα πραγματοποιηθούν κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς πιστούς.
Οι ιερείς ωστόσο, έχουν τοποθετήσει τον επιτάφιο στο κέντρο του ναού και ακολουθούν το τελετουργικό, προσαρμοσμένο στα μέτρα της καραντίνας.
Έτσι και στο ναό της Παναγιάς της Τήνου, που από νωρίς ο επιτάφιος βρίσκεται στην θέση του, χωρίς βέβαια, να έχουν τη δυνατότητα οι πιστοί να τον προσκηνήσουν.
Τα προηγούμενα χρόνια, το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής ανύπαντρες κοπέλες στόλιζαν τον επιτάφιο της ενορίας τους.
Στην Τήνο, το βράδυ της ίδιας μέρας, γίνεται η περιφορά του επιταφίου, που περνά από τα σπίτια των πιστών, που τον ραίνουν με λουλούδια και, τέλος, οι επιτάφιοι από όλες τις ενορίες καταλήγουν στην εξέδρα, στην παραλία της Χώρας της Τήνου όπου συναντιούνται.
Κλείσιμο
Ο επιτάφιος της ενορίας του Αγίου Νικολάου μπαίνει μέσα στη θάλασσα μαζί με τον ιερέα και τα εξαπτέρυγα στην παραλία Σπιτάλια, ενώ, ταυτόχρονα, στη βραχονησίδα απέναντι ανάβουν φωτιά σε τρεις σταυρούς και καΐκια κορνάρουν. Το έθιμο αυτό πραγματοποιείται στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα. Μετά το πέρας της ακολουθίας του επιταφίου, νέοι γυρνούν στο νησί προσπαθώντας να ανάψουν όσα περισσότερα καντήλια μπορούν.
Στην αριστοκρατική, κοσμοπολίτικη και καταπράσινη Κέρκυρα, συνεχίστηκε από τις 17 μέχρι και τις 19 Ιουνίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με εκτεταμένες δράσεις παράκτιων και υποθαλάσσιων καθαρισμών, που είχαν εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Με την υπηρεσία Nexi DCC (Δυναμική Μετατροπή Νομίσματος), οι επιχειρήσεις κερδίζουν περισσότερα από τις πληρωμές με διεθνείς κάρτες, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να πληρώνουν στο νόμισμά τους.
Η Flora Food Greece συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Μεγάλη Αγκαλιά», προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη σε περισσότερες από 500 ανάδοχες οικογένειες που ανοίγουν το σπίτι και την καρδιά τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη