Κορωνοϊός: Το αδιαχώρητο στις λαϊκές αγορές - «Διαλύει» τον κόσμο η αστυνομία 

Κορωνοϊός: Το αδιαχώρητο στις λαϊκές αγορές - «Διαλύει» τον κόσμο η αστυνομία 

Παράταση της λειτουργίας των σούπερ μάρκετ έως τις 20.30 -Βγήκαν ξανά στους δρόμους οι Αθηναίοι παρά τις οδηγίες των ειδικών -  Δείτε εικόνες συνωστισμού σε Παγκράτι, Γλυφάδα και Βαρβάκειο

laikes-arthro
Ο καλός καιρός και τα τελευταία ψώνια για το Πασχαλινό τραπέζι έβγαλαν τους Αθηναίους στους δρόμους.

Στις λαϊκές αγορές σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, επικρατεί το αδιαχώρητο για πολλοστή φορά με τους δημότες να μην υπολογίζουν ούτε τον κορωνοιο ούτε τις αυστηρές συστάσεις προκειμένου να κρατούν τις αποστάσεις για την αποφυγή διασποράς του ιού.

Ο φακός του protothema.gr κατέγραψε απίστευτες εικόνες εν μέσω της πανδημίας στη λαϊκή αγορά στο Παγκράτι με κόσμο που έσπευσε να κάνει τα ψώνια της τελευταίας στιγμής για το γιορτινό τραπέζι αψηφώντας τις υποδείξεις των ειδικών. Λόγω της κατάστασης που δημιουργήθηκε, αποφασίσθηκε να παραταθεί η λειτουργία των σούπερ μάρκετ κατά μιάμιση ώρα και έτσι, αντί για τις 7 το απόγευμα θα κλείσουν στις 8.30.





Πριν από λίγη ώρα μάλιστα, περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας, προσπάθησαν να... διαλύσουν τον κόσμο που ψωνίζει φρούτα και λαχανικά ο ένας δίπλα στον άλλο.




Δείτε εικόνες:


Παγκράτι:


Μετς




IMG_5249
IMG_5247
Κλείσιμο



Αυτή την ώρα στο Παγκράτι η εικόνα θυμίζει μία κανονική ημερά. Αρκετός είναι ο κόσμος που έχει σπεύσει να κάνει τα τελευταία ψώνια για το πασχαλινό τραπέζι αγνοώντας για ακόμη μία φορά τα τις οδηγίες των ειδικών.

received_2273826766258012


Πριν από λίγη ώρα μάλιστα, περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας, προσπάθησαν να... διαλύσουν τον κόσμο που ψωνίζει φρούτα και λαχανικά ο ένας δίπλα στον άλλο.

Παγκράτι


received_665197954054497
IMG_20200417_122755



Ταλαιπωρία σήμερα και στις ουρές έξω από τα σούπερ μάρκετ. Όπως θα δείτε στο βίντεο από Ζωγράφου, ή ουρά καλύπτει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο και ο χρόνος αναμονής για να εισέλθεις στο κατάστημα ξεπερνάει τη μια ώρα τουλάχιστον. 

Μαρτύριο οι ουρές στα σούπερ μάρκετ




Και στη Βαρβάκειο Αγορά όμως οι πολίτες καταφθάνουν ο ένας μετά τον άλλο ώστε να κάνουν τις απαραίτητες αγορές για το πασχαλινό τους τραπέζι.

Παρά το γεγονός ότι το φετινό Πάσχα είναι τελείως διαφορετικό από αυτά που τόσα χρόνια είχαμε συνηθίσει οι Αθηναίοι και φέτος έσπευσαν την τελευταία στιγμή για τα ψώνια τους με αποτέλεσμα να σχηματιστούν τεράστιες ουρές με κόσμο που αναμένει να μπει στην αγορά και να ψωνίσει για το γιορτινό τραπέζι.

Η πολυσύχναστη κρεαταγορά έχει προσαρμοστεί στις υπάρχουσες συνθήκες τοποθετώντας κάγκελα στην είσοδο. Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι το γεγονός ότι αρκετός κόσμος πήγε στην αγορά χωρίς να φοράει γάντια και μάσκες.


Βαρβάκειος:

DSC_9573



93838211_688712268531894_8109686823728447488_n

 

IMG_5246
IMG_5245


Την ίδια ώρα, στα Νότια Προάστια της Αθήνας ο κόσμος ξεχύθηκε στις πλατείες. Στη Γλυφάδα, δημότες, παρά τις συστάσεις να μη συνωστίζονται απολαμβάνουν την ηλιόλουστη ημέρα στις πλατείες και στα παγκάκια της περιοχής. 

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που εξασφάλισε το protothema.gr όχι μόνο δεν αποφεύγουν τον συνωστισμό αλλά έχουν αγνοήσει και την οδηγία να βγαίνουν δυο δυο. 

Γλυφάδα


Εικόνα από Κηφισιά:

IMG_7143
IMG_7144
IMG_7149



Ειδήσεις σήμερα: 


Μένουμε Σπίτι: Αυξήθηκε 100% η κατανάλωσή πασατέμπου και ποπ κορν

Bloomberg: Οι «ταπεινοί» Έλληνες δείχνουν στον κόσμο πώς να κουμαντάρει το «τέρας» της πανδημίας

«Επιχείρηση Πάσχα»: Αυστηρός έλεγχος στον κωδικό Β4 - 5.000 αστυνομικοί στους δρόμους

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης