Ρέθυμνο: Νέα απάτη με «επιπλέον μηδενικά» σε βάρος εμπόρου

Ρέθυμνο: Νέα απάτη με «επιπλέον μηδενικά» σε βάρος εμπόρου

Ρέθυμνο: Αν και η συγκεκριμένη μέθοδος εξαπάτησης έχει αρχίσει να... παλιώνει, βρίσκει ακόμα θύματα

scam
Άρχισε να... παλιώνει, αλλά βρίσκει ακόμη θύματα, η μέθοδος απάτης με το υποτιθέμενο λάθος στην κατάθεση χρημάτων από τους αγοραστές προϊόντων, που δήθεν βάζουν περισσότερα μηδενικά στην κατάθεση του ποσού που έχουν συμφωνήσει και ζητούν από τους εμπόρους να τους επιστρέψουν την διαφορά!

Μια τέτοια υπόθεση συνέβη στο Ρέθυμνο με θύμα έναν 59χρονο έμπορο, με τον οποίο επικοινώνησε στις 8 Απριλίου ένας άγνωστος και ζήτησε να αγοράσει φρούτα και λαχανικά, για τα οποία θα κατέθετε το αντίτιμο στον τραπεζικό λογαριασμό του πωλητή. Όμως, ο δράστης του έστειλε ηλεκτρονικά το παραστατικό της τράπεζας, στο οποίο φαινόταν ότι είχε καταβάλει περισσότερα χρήματα από την αξία των προϊόντων και του ζήτησε να επιστρέψει την διαφορά, ύψους 5.000 ευρώ.

Ο 59χρονος δεν υποψιάστηκε την κομπίνα και κατέθεσε τα χρήματα σε λογαριασμό που του έδωσε ο δράστης. Όταν αντιλήφθηκε ότι το παραστατικό που του είχε στείλει ήταν πλαστό, κατήγγειλε την απάτη στους αστυνομικούς της Ασφαλείας Ρεθύμνου που ξεκίνησαν έρευνα. Όπως διαπιστώθηκε, δικαιούχος του λογαριασμού στον οποίο κατατέθηκαν τα 5.000 ευρώ είναι ένας 23χρονος Αλβανός κάτοικος Αθήνας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου.



Ειδήσεις σήμερα:

«Βαριά καμπάνα» για κουρέα στο Αίγιο που έκοβε μαλλιά εν μέσω πανδημίας


Σοκ στα Χανιά: Δάσκαλος αγγλικών ασελγούσε σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου

Ετοίμαζαν σαΐτες για το φονικό έθιμο στην Καλαμάτα παρά τις απαγορεύσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης