LIVE

Κορωνοϊός

Κορωνοϊός - Λάρισα: Θετικά 20 από τα 29 δείγματα των Ρομά - Στην «Αρωγή» της Νίκαιας οι μολυσμένοι

rom01-mesa

«Επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο», δήλωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων - Αγοραστός: Μαζικά τεστ στην αποκλεισμένη περιοχή και σύντομα τα αποτελέσματα σε 200 δείγματα - Το σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας για τον οικισμό των 3.000 ανθρώπων - Σε πρώην κέντρο αποκατάστασης στη Νίκαια οι μολυσμένοι

Με τη φράση «επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο» αντέδρασε ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα αποτελέσματα των τεστ που υποβλήθηκαν οι 29 Ρομά που είχαν έρθει σε επαφή με το «κρούσμα μηδέν», έναν 32χρονο, που βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό σε οικισμό Ρομά στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.

Τα 20 από τα 29 δείγματα βρέθηκαν θετικά, σημαίνοντας συναγερμό στην Πολιτική Προστασία, τους τοπικούς φορείς και την κοινωνία. Στον συγκεκριμενο οικισμό διαβιούν περίπου 3.000 άνθρωποι και η κατάσταση που διαμορφώνεται δημιουργεί φόβους επιδημικής έξαρσης.

Όπως φαίνεται, η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, τουλάχιστον στον συγκεκριμένο οικισμό, είναι εκτεταμένη, ενώ η ιχνηλάτηση των επαφών που είχε ο 32χρονος, αποδεικνύει το υψηλότατο ποσοστό μετάδοσης του θανατηφόρου κορωνοϊού.

Αργά το βράδυ της Πέμπτη ολοκληρώθηκαν τα τεστ και βγήκαν όλα τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων των δειγμάτων για κορωνοϊό τα οποία είχε συλλέξει το μεσημέρι της Πέμπτης κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, στην συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, η οποία έχει τεθεί σε καραντίνα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και με ενημέρωση του διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Δημήτρη Κατσικονούρη από τα 29 δείγματα που ελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης τα 20 είναι θετικά στην συγκεκριμένη συνοικία, ενώ τα 9 αρνητικά. Τα δείγματα είναι αποτέλεσμα ιχνηλάτησης και αφορούν τις στενές επαφές ενός 32χρονου Ρομά που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Σε καραντίνα τέθηκε μεγάλο τμήμα του οικισμού Ρομά


Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης σημείωσε ότι επιβεβαιώθηκαν τα χειρότερα σενάρια» τονίζοντας «ότι τα δείγματα που πάρθηκαν από την συγκεκριμένη περιοχή, η οποία κινούνταν το κρούσμα που χθες προέκυψε στην πόλη από τον συμπολίτη Ρομά, είναι αυξημένα».

Όπως είπε ο δήμαρχος Λαρισαίων «αυτό οδήγησε όλους και κυρίως την Πολιτική Προστασία να προχωρήσει σε καραντίνα ενός σημαντικού κομματιού της Νέας Σμύρνης» Επίσης αναφερόμενος στην πληθυσμιακή ομάδα που αφορά η καραντίνα, ο κ. Καλογιάννης είπε ότι «μπορεί και να πλησιάζει τους 5.000 συμπολίτες μας»

«Θέλω να πω πως πρέπει να καταλάβουν οι ίδιοι οι συμπολίτες μας Ρομά ότι οι φωνές μου ήταν για να αποφύγουμε αυτό. Δεν στάθηκε δυνατό όμως καθώς τα μέτρα προστασίας δεν τηρούνταν όπως έπρεπε με αποτέλεσμα να φτάσουμε σε αυτό το φαινόμενο» είπε καταλήγοντας ο δήμαρχος Λαρισαίων.

Από το πρωί της Παρασκευής αναμένεται κλιμάκιο με γιατρούς από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, σε συνεργασία με τον δήμο Λαρισαίων να προχωρήσουνε σε επιπλέον ελέγχους δειγμάτων στην συνοικία για να εντοπιστεί ακόμη καλύτερα το μέγεθος της διασποράς του ιου.

Αγοραστός: Μαζικά τεστ στην αποκλεισμένη περιοχή και σύντομα τα αποτελέσματα σε 200 δείγματα

Με δηλώσεις του το πρωί της Παρασκευής, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός ανέφερε ότι ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τη διενέργεια μαζικών τεστ στην αποκλεισμένη περιοχής, ενώ επισήμανε ότι θα ληφθούν για αρχή 200 δείγματα, των οποίων τα αποτελέσματα αναμένονται σύντομα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη δομή καραντίνας, η οποία θα δημιουργηθεί στους χώρους του Κέντρου Αποκατάστασης «Αρωγή», ενώ δήλωσε ότι οι έλεγχοι θα επεκταθούν στον οικισμό Ρομά του Τυρνάβου, σε οικισμούς της Θεσσαλίας, οπως και στη δομή προσφύγων του Κουτσόχερου.

Αγοραστός: Πάμε σε μαζικά τέστ


Το σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας για τους μολυσμένους

Στα σχέδια του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ.Νίκου Χαρδαλιά και των Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνου Αγοραστού και Δημάρχου Λάρισας κ. Απόστολου Καλογιάννη είναι να διαμορφωθεί κατάλληλα χώρος της «Αρωγής» και να φιλοξενηθούν εκεί οι είκοσι Ρομά. Το σχέδιο σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκε και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Η Αρωγή βρίσκεται στη Νίκαια και μέχρι πρότινος λειτουργούσε ως κέντρο αποκατάστασης.


32χρονος ο πρώτος που επιβεβαιώθηκε

Ο πρώτος που επιβεβαιώθηκε ήταν ένας 32χρονος άνδρας και στη συνέχεια ιχνηλατήθηκαν και ελήφθησαν δείγματα από 29 στενές του επαφές.

Ο οικισμός μπήκε σε καραντίνα, με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας. Ειδικότερα, η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη σύσκεψη έχει ως εξής: 

Λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου και πολλαπλασιαστή που προέκυψε από τα αποτελέσματα των τεστ που πραγματοποιήθηκαν μετά την ιχνηλάτιση του χθεσινού θετικού κρούσματος στον οικισμό Ρομά της συνοικίας Νέας Σμύρνης Λάρισας, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου και κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό και το Δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη αποφασίζεται:

Σφραγισμένη η Ν Σμύρνη


Η κήρυξη σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του ανωτέρω οικισμού για λόγους Δημόσιας Υγείας.

Η προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων του οικισμού και η προσωρινή άρση της δυνατότητας μετακίνησής τους εκτός της γεωγραφικής περιμέτρου που ορίζεται από τις οδούς Σωκράτους – Πλάτωνος – Λεωφόρο Καραμανλή – Δανάης – Σάκη Καράγιωργα και αφορά οικισμό Ρομά της συνοικίας Νέας Σμύρνης δεξιά και αριστερά της Λεωφόρου Καραμανλή (με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη) που γειτνιάζει με την 110 Πτέρυγα Μάχης.

Η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λάρισας για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων του οικισμού και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

Η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

Η επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων του οικισμού.

Η εν λόγω κήρυξη ισχύει από σήμερα 09-4-2020 και ώρα 23.00 έως και 23-04-2020, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή της.

Χθες, μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος κορωνοϊού στον οικισμό Ρομά της πόλης της Λάρισας, ο Δήμος Λαρισαίων είχε κάνει γνωστά τα εξής:

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης επικοινώνησε άμεσα με τον ΕΟΔΥ καθώς και με τον Καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, τους οποίους ενημέρωσε για τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Λαρισαίων το προηγούμενο διάστημα και πριν την επιβεβαίωση του κρούσματος υλοποίησε εκτεταμένο πρόγραμμα καθαριότητας και απολυμάνσεων στον οικισμό των Ρομά και ταυτόχρονα έγιναν και γίνονται συνεχείς συστάσεις για την τήρηση των μέτρων προστασίας.


Ειδήσεις σήμερα:

Τι έκανε η Ελλάδα και τι δεν έκανε η Βρετανία στη μάχη με τον κορωνοϊό

Κορωνοϊός: Βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον

Κορωνοϊός: Ποιες είναι οι ενδεδειγμένες μάσκες για γιατρούς και νοσηλευτές που φροντίζουν ασθενείς του ιού
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (115)

Δικαιοσυνη

οποιος πολιτικος καθαρισει την ελλαδα απο τους γυφτους και τους λαθρο,τιποτα αλλο να μην κανει,θα κερδιζει τις εκλογες μεχρι το 5000 μ.Χ.

η αληθεια

Δυστυχώς, η αλήθεια είναι πως η μισή Ελλάδα τους στηρίζει αυτούς όπως και τους αναρχοάπλυτους των εξαρχείων, όπως και την λαθρομετανάστευση. Όσοι ψήφισαν και ψηφίζουν Σύριζα θέλουν τους γύφτους κοντά μας θέλουν οι γύφτοι να έχουν 800 ευρω επιδόματα να μην πληρώνουν τίποτα στο κράτος να ζουν παρασιτικά εις βάρος μας. Ελπίζω όμως πως η θεία δίκη θα φέρει την επόμενη φορά το παιδί τους κάτω από τις ρόδες ενός γυφτοάμαξου χωρίς χαρτιά που το οδηγάνε γυφτακια σουρωμενα το βραδυ και οταν αυτο παει στο νοσοκομειο στα επιγοντα ελπιζω να χει αλλους 100 γυφτους μεσα και να μην παιρνει σειρα :)

καυτη πατατα

Πως θα αποκλεισεις ενα καταυλισμο 3000 + τσιγγανων?ειναι ανοιχτοι απο παντου οι καταυλισμοι τους. Θελεις τουλαχιστον 300 αστυνομικους και αρκετα οχηματα να περιπολουν επι 24ωρου βασης. Σε πρωτη φαση πρεπει να κανεις τεστ σε τουλαχιστον 1000 απο αυτους και οσοι ειναι θετικοι να τους παρεις απο εκει για 14 μερες καραντινα..Θα σε αφησουν??δυσκολο..

21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ολος ο κόσμος το ξέρει, ότι τους γύφτους δεν τους πειράζει κανένας. Σχεδόν σε ολόκληρη την Ελλάδα έχει γκέτο, οικισμούς ολόκληρους, που δεν παει η αστυνομία, όχι γιατί δεν τολμάνε, γιατί τέτοιες εντολές έχουνε από τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Είναι τα χαϊδεμένα παιδιά όλων των πολιτικών. Οι περισσότεροι δεν πληρώνουν ρεύμα, νερό, ενφια, ασφάλειες αυτοκινήτων, κτεο, κλπ. Είναι κοινό μυστικό, ο κάθε ένας ξέρει τι συμβαίνει στην περιοχή του. Ολη η Ελλάδα είναι γεμάτη από γύφτους που ζούνε παρασιτικά σε βάρος των Ελλήνων.

Καραντινα

Αυτό είναι ανήκουστο να βάζουνε σε Καραντίνα τους Ρομα. Αυτοί ψήφισαν τα Συριζώα και έχουν επαφές αποκλειστικά και μόνο με αυτούς. Το πολύ πολύ να μολυναν τα Συριζώα, ε και κάτι τρέχει στα γύφτικα. Θα βάζαμε μετά τα Συριζώα σε Καραντίνα, θα τα βγάζαμε για λίγες μέρες τον Μαϊο έξω για βοσκη και μετά πάλι μέσα με το κεφάλι στην γούρνα. Αφήστε λοιπόν τους Ρομα να κυκλοφορούν ελεύθερα. Νταξει; -Νταξει έγινε.

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Όποιος δεν έλαβε τα μέτρα του να αναλάβει και τις ευθύνες του. Σε τι περιορισμό ήταν ο ρομά και ήρθε σε επαφή με 29 άτομα? Εμείς κορόιδα είμαστε που δε πάμε ούτε στους γονείς μας? Προσοχή μη γεμίσετε το νοσοκομείο με ανεύθυνους ρομά και όταν χρειαστεί και για άλλους γίνει η λάθος μεν αναγκαστική δε επιλογή.

Jo

Στην πανέμορφη παραλία της Αγίας Αννας στην Εύβοια, πριν καμιά εβδομάδα, γύφτοι ρήμαξαν περίπου 20 εξοχικά σπίτια. Ξήλωσαν μέχρι και τις χαλκοσωλήνες του νερού. Εύλογα αναρωτιέται κανείς: 1. Με τους δρόμους άδειους δεν τους είδε κανείς υπεύθυνος φορέας? 2. Τι sms είχαν στείλει? 3. Μπορώ να πάω να δω αν και το δικό μου σπίτι έχει υποστεί κλοπή? 4. Που είναι χρήσιμη στην πολιτεία αυτή η φάρα?

Efthymios Brachos

Στις ψήφους. Δυστυχώς κάποιοι εγκληματίες πολιτικοί φρόντισαν να τους δώσουν δικαίωμα ψήφου.

Alex

Αρέσει δεν αρέσει σε κάποιους είναι Έλληνες πολίτες Ο τρόπος ζωής τους και οι συνήθειες τους σίγουρα μερικές φορές είναι από προβληματικές μέχρι και παραβατικες Αυτο όμως δεν σημαίνει ότι δεν είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!! Με τους κατάλληλους χειρισμούς από τους αρμόδιους όπως έγινε και με άλλους οικισμούς ανά την Ελλάδα που δεν κατοικούν Ρομά πιστεύω ότι το πρόβλημα θα περιοριστεί Δεν μιλάμε για μετανάστες που ήρθαν απρόσκλητοι αλλά για Έλληνες πολίτες κομμάτι της χώρας μας και της κοινωνίας μας!!!!! Να μπορούμε να καταλαβαίνουμε την διαφορά ανάμεσα σε λαθρομετανάστες και Ρομά !!!!!

baso

να πας να μεινεις εκει να τους βοηθησεις....να κανουν μπανιο κ να πλενουν τα χερια τους.... αντε μονο παχιές κουβεντες

Ελα

Γρήγορα να πας να τους δείξεις. Θα χαρείς κιόλας. "Ρομά" βρήκε τη γενιά του και αγαλιασε η καρδιά του...

ΜΗΤΣΟΣ

ΡΟΜΑ ενα εκλεκτο τμημα της Ελληνικης κοινωνιας , με μεγαλη αντιληψη , που μαζικα ψηφιζουν οτι το εκλεκτοτερο υπαρχει , ΣΥΡΙΖΑ !

SPYROS

Θα το λεω μεχρι τελικης, ευκαιρεια τωρα με την επιδημια να εξαφανισουμε τον Κορονοιο μαζι με τους ξενιστες του γυφτους και λαθρομεταναστες. Λοιπον 1 χρηση Σαριν σε ολους τους τσαντιρομαχαλαδες και τα χοτσποτ και ΤΕΖΑ ο κορονοιος μαζι με την γυφτολαθρο καταρα της Ελλαδας!!! Κυριακο, ειναι ευκαιρεια επισης να απαλλαγει μαζικα απο λαθρογυφτους το συστημα υγειας και η οικονομια μας (τερμα τα επιδοματα αλητειας σε λαθρογυφτους που κανεις τους ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ στην Ελλαδα).

Σωστη αποφαση

να μεταφερθουν αμεσα οι θετικοι στον ιο, σε αλλο μερος.Αν τους αφησεις στον οικισμο τους,θα κολλησουν ολοι,καθως δεν αυτοπεριοριζονται σε καραντινα κατ'οικον οι ρομα.Αμεσα τεστ σε οσους περισοτερους γινεται και μεταφορα των θετικων.Και η μεταφορα σημερα,χθες.Καθε ωρα μετραει,καθε ωρα ο ενας μολυνει τον αλλον εκει.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης