«Το DNA μας παίζει ρόλο στο αν θα προσβληθούμε από τονκορωνοϊό και πόσο βαριά θα είναι τα συμπτώματα, είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι επιστήμονες», σύμφωνα με τον ομότιμο καθηγητή γενετικής του ΑΠΘΚώστα Τριανταφυλλίδη.
Όπως είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο «FOCUS FM 103.6», ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, «γνωρίζουμε όλη τη μορφή του ιού, είναι σαν στέμμα με ακτίνες. Η πρωτεΐνη του ιού πηγαίνει στον υποδοχέα της μεμβράνης κυττάρων μας και οι δύο πρωτεΐνες έχουν μεγάλο βαθμό συγγένειας. Το γονίδιο έχει βρεθεί ότι εκφράζεται σε καρδιά, νεφρά, πνεύμονες και αρτηρίες. Το συγκεκριμένο γονίδιο είναι πολυμορφικό, θα πρέπει άρα να είναι μία πιθανή εξήγηση γιατί υπάρχουν παράξενα αποτελέσματα, δηλαδή υγιή άτομα να προσβάλλονται. Με το AIDS αν έχεις μία συγκεκριμένη γενετική σύσταση δεν προσβάλλεσαι καθόλου από τον ιό ή αν προσβάλλεσαι δεν έχεις τόσο σοβαρά συμπτώματα, μήπως γίνεται το ίδιο με τον κορωνοϊό».
Τον Ιούνιο αποτελεσματικό φάρμακο σε μορφή χαπιού
Ο κ. Τριανταφυλλίδης εκτίμησε ότι οι δοκιμές, που γίνονται σε 1.000 άτομα, τον Ιούνιο θα είναι σε θέση, μετά από αξιολογήσεις, να δώσουν το πρώτο αποτελεσματικό φάρμακο, που θα είναι σε χαπάκι, ενώ για το εμβόλιο υποστήριξε, ότι θέλει ακόμη 9 μήνες έως 1 χρόνο.
Τόνισε, ότι μπορεί να υπάρξει δεύτερο κύμα κορωνοϊού από το Σεπτέμβριο, ενώ οι συμβουλές του είναι να μένουμε στο σπίτι, αν βγούμε να τηρούμε μεταξύ μας απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων, όταν είμαστε κοντά σε ανθρώπους να φοράμε μάσκα και να μη χαιρετιόμαστε.
«Όταν γυρίζουμε σπίτι από έξω, πρέπει πάση θυσία να πλένουμε τα χέρια μας», κατέληξε ο κ. Τριανταφυλλίδης.
Από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας έως τα ομαδικά αθλήματα και τις δράσεις ευεξίας, η αθλητική κοινότητα της Motor Oil μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο, ενισχύοντας τους δεσμούς μεταξύ των ανθρώπων της και στηρίζοντας παράλληλα έναν σημαντικό σκοπό
Ο επίλογος του φετινού Plastic Free Greece γράφτηκε δυναμικά το τριήμερο 23 - 25 Σεπτεμβρίου με τέσσερις καθαρισμούς στο 3ο μεγαλύτερο νησί της χώρας, που το ανακούφισαν σημαντική από την ανθρωπογενή ρύπανση.