Κορωνοϊός: Η Τουρκία παρουσιάζει τον ταχύτερα αυξανόμενο ρυθμό κρουσμάτων στον κόσμο, λέει η Guardian

Κορωνοϊός: Η Τουρκία παρουσιάζει τον ταχύτερα αυξανόμενο ρυθμό κρουσμάτων στον κόσμο, λέει η Guardian

Κορωνοϊός - Τουρκία: Πάνω από 3.000 νέα κρούσματα καταγράφονται καθημερινά στη χώρα αλλά ο Ερντογάν επιμένει ότι «οι τροχοί της οικονομίας πρέπει να συνεχίζουν να γυρίζουν»

coronavirus_turkey
Ο αριθμός των μολύνσεων με κορωνοϊό στην Τουρκία αυξάνεται τουλάχιστον κατά 3.000 την ημερα, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να ξεπερνά τις 30.000 από τον πρώτο θετικό ασθενή πριν από τέσσερις εβδομάδες, επισημαίνει σε δημοσίευμά της η Guardian.

Όπως επισημαίνει ο αρθρογράφος, οι θάνατοι που έχουν αναφερθεί παραμένουν σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα από άλλες σφοδρά πληγείσες χώρες, ωστόσο οι αριθμοί δείχνουν ότι η Τουρκία έχει τον ταχύτερα αυξανόμενο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στον κόσμο.

«Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που συνήθως δεν διστάζει να ακολουθήσει αυστηρές τακτικές, παραμένει ασυγκίνητος στις εκκλήσεις ιατρικών ενώσεων και πολιτικών της αντιπολίτευσης να δώσει εντολή στον κόσμο να σταματήσει να πηγαίνει στη δουλειά και να μείνει σπίτι, επιμένοντας ότι οι τροχοί της οικονομίας πρέπει να συνεχίσουν να γυρίζουν», αναφέρει το δημοσίευμα, υπενθυμίζοντας ότι η Τουρκία ακόμα ανακάμπτει από την κατάρρευση του νομίσματός της το 2018, κάτι που κάνει ειδικούς να πιστεύουν ότι μια νέα οικονομική κρίση εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού είναι αναπόφευκτη.

Η κυβέρνηση έχει αυξήσει σταδιακά τα μέτρα καταπολέμησης του ιού, συμπεριλαμβανομένης της αναστολής διεθνών πτήσεων και άλλων μέτρων που αφορούν στις μετακινήσεις ανάμεσα στις πόλεις, στις δημόσιες συγκεντρώσεις και στις συλλογικές προσευχές. Επίσης, τόσο τα σχολεία αλλά και τα περισσότερα καταστήματα στη χώρα είναι κλειστά.

Άτομα κάτω των 20 ετών και άνω των 65 υπόκεινται σε απαγορεύσεις κυκλοφορίας, ενώ τη Δευτέρα ο Ερντογάν είπε ότι οι πωλήσεις μασκών θα απαγορευτούν και οι μάσκες θα διανέμονται δωρεάν σε νοικοκυριά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρήση μασκών είναι πλέον υποχρεωτική στα μέσα συγκοινωνίας, στα μαγαζιά και στους δημόσιους χώρους. Ο Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε επίσης την ενίσχυση των δομών του συστήματος υγείας με δύο νέα νοσοκομεία εντός 45 ημερών στην Κωνσταντινούπολη, όπου εντοπίζεται το 60% των κρουσμάτων στη χώρα.


Ειδήσεις σήμερα: 

Κορωνοϊος - Ντιντιέ Ραούλ: Μεσσίας της χλωροκίνης ή επικίνδυνος Πανοραμίξ;

Κορωνοϊος-Καστοριά: Tο δράμα της γούνας - Γιατί θερίζει ο ιός στην περιοχή

Επίδομα 800 ευρώ: Από τη Μεγάλη Τετάρτη η καταβολή του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ