Αποσυμφόρηση φυλακών - Κεχαγιόγλου: Να οριστεί το όριο ποινών στα 10 έτη κάθειρξης

Αποσυμφόρηση φυλακών - Κεχαγιόγλου: Να οριστεί το όριο ποινών στα 10 έτη κάθειρξης

Η επικείμενη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την αποσυμφόρηση των φυλακών θα πρέπει να ορίσει το όριο των ποινών στα 10 έτη κάθειρξης δήλωσε στο protothema.gr ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου

kexagioglou
Ο δικηγόρος κ. Σάκης Κεχαγιόγλου μίλησε στο protothema.gr και έκανε λόγο για απαραίτητη αποσυμφόρηση των φυλακών υποστηρίζοντας πως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα πρέπει να ορίσει το όριο των ποινών στα 10 έτη κάθειρξης και όπως ο ίδιος θεωρεί ότι με τη ρύθμιση αυτή θα μπορούν να αποφυλακιστούν αρκετοί κρατούμενοι και δεν θα υπάρχει ο κίνδυνος επίκινδυνων κρατουμένων αφού θα εξαιρούνται συγκεκριμένες κατηγορίες αδικημάτων.

«Σε τηλεοπτικούς σταθμούς και σε ενημερωτικούς ιστότοπους προβλήθηκαν και δημοσιεύθηκαν χτες και σήμερα, πληροφορίες περί επικείμενης έκδοσης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για αποσυμφόρηση των φυλακών. Αναφέρθηκε ότι η βασική διάταξη της πράξης θα περιλαμβάνει ποινές έως και 5 έτη φυλάκιση. Αν αληθεύει θεωρώ ότι το όριο αυτό θα είναι απολύτως ανεπαρκές καθότι θα οδηγήσει σε αποφυλάκιση μόνο μερικών εκατοντάδων σε σχέση με το συνολικό αριθμό των 11.500 περίπου κρατουμένων στα σωφρονιστικά καταστήματα, οπότε δεν θα εκπληρωθεί ο στόχος της αποσυμφόρησης λόγω των έκτακτων συνθηκών υγείας.

Πιστεύω και προτείνω η ΠΝΠ να ορίσει το όριο των ποινών στα 10 έτη κάθειρξης. Με αυτή τη ρύθμιση και θα αποφυλακιστούν πολλοί περισσότεροι ικανοποιώντας έτσι το στόχο της ρύθμισης και δεν θα υπάρχει κίνδυνος αποφυλακίσεως επικίνδυνων κρατουμένων αφού θα εξαιρούνται συγκεκριμένες κατηγορίες αδικημάτων (ανθρωποκτονίες , ληστείες κλπ). Ο ελλοχεύων κίνδυνος ζωής αφορά και τους κρατούμενους και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Ο πρωθυπουργός και οι ηγεσίες των υπουργείων προστασίας του πολίτη και δικαιοσύνης είναι πολιτικοί με ανοιχτούς ορίζοντες και με ιδιαίτερη ευαισθησία στα ανθρώπινα δικαιώματα. Τώρα είναι η ώρα της δράσης. Ας αγνοήσουν φοβικές φωνές αντίδρασης και αναχρονισμού και ας προχωρήσουν με γενναιότητα στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου με ισορροπία απέναντι και στην τάξη και την ασφάλεια της κοινωνίας αλλά και στο σεβασμό του αγαθού της υγείας και της ζωής χιλιάδων ανθρώπων που δεν έχουν φωνή. Επαναλαμβάνω : Οι κρατούμενοι εκτίουν ποινές καθείρξεως και φυλακίσεως αλλά δεν είναι θανατοποινίτες» λέει στο protothema.gr ο κ. Σάκης Κεχαγιόγλου.

Ειδήσεις τώρα:

Κορωνοϊός: 71 νέα κρούσματα στη χώρα - 892 συνολικά - 26 νεκροί - 54 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός: Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» ο Δημήτρης Κρεμαστινός

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Σχεδόν 3.500 τα πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης