Σούπερ μάρκετ online: Ο κορωνοϊός αύξησε τη ζήτηση - Παράδοση κατ'οίκον με «ραντεβού»

Σούπερ μάρκετ online: Ο κορωνοϊός αύξησε τη ζήτηση - Παράδοση κατ'οίκον με «ραντεβού»

Ουρές σήμερα έξω από σούπερ μάρκετ της Αθήνας - Αλλαγές στο καθεστώς λειτουργίας των καταστημάτων και των υπηρεσιών που παραμένουν προσβάσιμα προς το κοινό, παρά την κρίση

SUPERMARKET-KORONAIOS
Στην κυβερνητική μάχη με την εξάπλωση του κορωνοϊού στο εξής θα συνδράμει μια νέα δέσμη μέτρων (μετά τη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου) εξειδικεύοντας, μεταξύ άλλων, τον τρόπο και τα μέσα εξυπηρέτησης του καταναλωτικού κοινού στα σούπερ μάρκετ.

Η νέα πραγματικότητα έχει αυξήσει τη ζήτηση στα σούπερ μάρκετ και την onilne εφαρμογή τους για παράδοση στο σπίτι. Έτσι λοιπόν, όσοι επιλέξουν να πάρουν τα ψώνια τους στην πόρτα, θα πρέπει να μπουν στην ειδική εφαρμογή των σούπερ μάρκετ και να κάνουν τις αγορές τους, επιλέγοντας την ημερομηνία παράδοσης και πληρώνοντας είτε με κάρτα είτε με μετρητά. 

Ποιος δεν παρακολούθησε, άλλωστε, τις ουρές που σχηματίστηκαν σήμερα έξω από σούπερ μάρκετ, με ασφάλεια έξω από τα καταστήματα και κάρτες εισόδου. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr είναι στην τελική ευθεία η σύνταξη Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία μεταξύ άλλων θα ορίζει:

- Γενίκευση σε όλα τα καταστήματα, και όχι μόνο στα σούπερ μάρκετ που ισχύει σήμερα, του περιορισμού εισόδου πελατών με βάση τη σχέση 1 πελάτης ανά 10 τ.μ. του καταστήματος. Παράλληλα θα ζητείται η τήρηση κανόνων υγιεινής, όπως η υποχρεωτική απόσταση 2 μέτρων μεταξύ καταναλωτών και υπαλλήλων, η διάθεση αντισηπτικών υγρών, η χρήση γαντιών κοκ

Κλείσιμο
- Διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των Σούπερ Μάρκετ κατά μία ώρα καθώς και η δυνατότητα λειτουργίας τους τις επόμενες 4 Κυριακές. Ήδη έχει επιτραπεί να γίνονται παραδόσεις κατ’ οίκον τις Κυριακές, η νέα ρύθμιση θα αφορά τη λειτουργία των ίδιων των καταστημάτων. Σε ο,τι αφορά τη διεύρυνση του ωραρίου, αυτό θα επεκταθεί κατά μία ώρα στο κλείσιμο. Επομένως θα κλείνουν στις 10 το βράδυ.

- Η ΠΝΠ θα συμπεριλαμβάνει και ρύθμιση για την αντιμετώπιση φαινομένων αισχροκέρδειας. Στο πλαίσιο αυτό σημαντικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι η ρύθμιση θα περιγράφει επαρκώς σε ποιο βαθμό οι ανατιμήσεις θα θεωρούνται αισχροκέρδεια. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό θα προσδιορίζεται με βάση το όφελος που θα υπολογίζεται με βάση τις τιμές κτήσης και πώλησης.


Διαβάστε επίσης: 

Κορωνοϊός: Το χειροκρότημα των Ελλήνων που έδωσε δύναμη σε γιατρούς και νοσηλευτές - Δείτε βίντεο


Κορωνοϊός-μέτρα: Κλείνουν τα εμπορικά καταστήματα από Τετάρτη - Σε καραντίνα όσοι μπαίνουν στην Ελλάδα


Μόρια: Μεγάλη φωτιά μέσα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης