Κορωνοϊός: Το χειροκρότημα των Ελλήνων που έδωσε δύναμη σε γιατρούς και νοσηλευτές - Δείτε βίντεο

Κορωνοϊός: Το χειροκρότημα των Ελλήνων που έδωσε δύναμη σε γιατρούς και νοσηλευτές - Δείτε βίντεο

Πολίτες από τη μία άκρη της Ελλάδας έως την άλλη είπαν «ευχαριστώ» στο νοσηλευτικό προσωπικό, που δίνει τη μάχη για να σταθεί η κοινωνία μας όρθια απέναντι στον αόρατο εχθρό, τον νέο κορωνοϊό

xirokrotimata-koronoios
Η ανθρωπότητα δίνει έναν μεγάλο αγώνα να σταθεί όρθια απέναντι σε έναν ύπουλο, αόρατο και θανατηφόρο εχθρό. Ο νέος κορωνοϊός έχει εισβάλει σχεδόν σε κάθε γωνιά του πλανήτη, απειλώντας τις ζωές των ανθρώπων, ενώ ήδη έχει επιφέρει καίριο πλήγμα στην καθημερινότητα δισεκατομμυρίων ανθρώπων, με κίνδυνο ακόμη και κατάρρευσης της παγκόσμιας οικονομίας και τις πολλαπλές συνέπειες που θα προκληθούν από την ανεξέλεγκη κατάσταση που διαμορφώνεται. Μοναδική ασπίδα και σύμμαχος του ανθρωπότητας, είναι το νοσηλευτικό προσωπικό. Όπως σε όλον τον κόσμο, έτσι και στην Ελλάδα, οι γιατροί και οι νοσηλευτές δίνουν έναν τιτάνιο, εξαντλητικό αγώνα κόντρα στο πρωτοφανές -για τον σύγχρονο κόσμο- γεγονός.

Με κίνδυνο της υγείας τους και σε συνθήκες απόλυτης εξάντλησης προσπαθούν να σώσουν ζωές και να μειώσουν την εξάπλωση της επιδημίας. Ένα ελάχιστο «ευχαριστώ», μία ηθική ικανοποίηση, έλαβαν την Κυριακή στις 9 το βράδυ, όταν χιλιάδες πολίτες στην Ελλάδα, ακολουθώντας το παράδειγμα των Ιταλών, των Ισπανών και των Πορτογάλων, βγήκαν στα μπαλκόνια τους, άναψαν τα φώτα και χειροκρότησαν με όλη τους τη δύναμη, προκειμένου να δώσουν δύναμη και κουράγιο στους ανθρώπους που δίνουν όλο το τους το είναι, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, ώστε αύριο, ει δυνατόν, να είμαστε όλοι εδώ.

Ο ελληνικός λαός, η πλειοψηφία του τουλάχιστον, κόντρα στην ανευθυνότητα εκείνων των ολίγων που αντιμετωπίζουν αυτήν την παγκόσμια κρίση ως μία ευκαιρία για εκδρομή και διακοπές, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και έδειξε, με το χειροκρότημά του, την ευγνομωσύνη του σε εκείνους που θυσιάζονται και δίνουν τον αγώνα για την υγεία μας.

Άλλοι με κραυγές, άλλοι με σειρήνες, πολλοί με δάκρυα στα μάτια, όλοι με το δυνατό τους χειροκρότημα, έδειξαν ότι το «μένουμε σπίτι», η ελάχιστη αυτή θυσία που καλούμαστε να κάνουμε και που οι ίδιοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές μας καλούν να εφαρμόσουμε, έχει ένα νόημα και βρίσκει ουσία στο αποτέλεσμα της αυτοθυσίας και της ανθρωπιάς που επιδεικνύει το νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας.

Δείτε βίντεο από το Μαρούσι: 

video 1584299044
Χολαργός

Κλείσιμο
IMG 6051 1


Παγκράτι 

Η Αθήνα -και όχι μόνο- έδωσε το μεγαλύτερο χειροκρότημά της σε γιατρούς και νοσηλευτές

Περιστέρι

Περιστέρι


Ηλιούπολη

Οι Ηλιουπολιτες Στα Μπαλκόνια - Χειροκρότημα Για Γιατρούς Και Νοσηλευτές




Πετρούπολη

IMG 7525


Γιαννιτσά

Γιαννιτσά, Χειροκρότημα από τα μπαλκόνια, για τους γιατρούς, 15 03 2020


Γρεβενά



Ηλεία

ilialive.gr - Το χειροκρότημα του κόσμου για γιατρούς και νοσηλευτές στη μάχη του κορωνοϊού




Αθήνα

Συγκινητικό, ανθρώπινο, αληθινό, για τους γιατρούς και νοσηλευτές της Ελλάδας, της Ιταλίας και όλου του κόσμου

Posted by Nikos Syfados on Sunday, 15 March 2020

Πειραιάς




Το διαδικτυακό κάλεσμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ακολούθησε το παράδειγμα της Ισπανίας, όταν το Σάββατο κάτοικοι βγήκαν στα μπαλκόνια τους και χειροκρότησαν το ιατρικό προσωπικό.

Αναλυτικά το σχετικό κάλεσμα:

«Την Κυριακή 15 Μαρτίου και ώρα 21:00 ακριβώς βγαίνουμε στα μπαλκόνια μας και για πέντε λεπτά χειροκροτούμε τους Ανθρώπους που αγωνίζονται για μας... Τους Ανθρώπους του Συστήματος Υγείας... Ας ακουστεί το χειροκρότημα μας σε κάθε Νοσοκομείο και κάθε σημείο παροχής Υγείας για να τους δώσουμε κουράγιο για τις μέρες που ακολουθούν! Και όχι μόνο ...όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν αυτή την περίοδο για εμάς!».

Στην Ισπανία χειροκροτούσαν χθες για πέντε λεπτά

Ανάλογη πρωτοβουλία έγινε χθες στην Ισπανία, όταν οι κάτοικοι επί πέντε λεπτά χειροκροτούσαν τους δικούς τους ήρωες από το μπαλκόνι τους.

Διαβάστε επίσης: 

Κορωνοϊός - Airbnb: Ιδιοκτήτες διαθέτουν τα σπίτια τους δωρεάν σε γιατρούς και νοσηλευτές

Κορωνοϊός: «Μη γίνεις σαν τον Γιώργο» - Δείτε το βίντεο ενημέρωσης του «Μένουμε Σπίτι»

Κορωνοϊός – Λαϊκές αγορές: Με το… γάντι από αύριο θα ψωνίζουν οι καταναλωτές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης