Κορωνοϊός: Για ανθρώπους πάνω από 80 ετών η θνησιμότητα μπορεί να φτάσει και 20%, λέει καθηγητής στον ΘΕΜΑ 104,6

Κορωνοϊός: Για ανθρώπους πάνω από 80 ετών η θνησιμότητα μπορεί να φτάσει και 20%, λέει καθηγητής στον ΘΕΜΑ 104,6

«Τα κρούσματα που δεν μπορούν να συσχετιστούν με κάποια επαφή ή ένα ταξίδι δημιουργούν μία αίσθηση ανησυχίας» ανέφερε ο κ. Γώγος

monaco_corona
Για τα «ορφανά» κρούσματα του κορωνοϊού μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 καθηγητής παθολογίας – λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος.

Όπως είπε ο κ. Γώγος τα κρούσματα που δεν μπορούν να συσχετιστούν με κάποια επαφή ή ένα ταξίδι δημιουργούν μία αίσθηση ανησυχίας, παρόλα αυτά το ενδεχόμενο των «ορφανών κρουσμάτων» είναι υπαρκτό καθώς ζούμε σε μία παγκοσμιοποιημένη κοινωνία, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρξει κάποια στιγμή και ένα τέτοιο κρούσμα, γεγονός που αυξάνει το επίπεδο της εγρήγορσης.

Στη συνέχεια ο κ. Γώγος ανέφερε πως «μετά τα 50 τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά και μετά τα 70 γίνονται αρκετά πιο σοβαρά, η πρόγνωση της νόσου χειροτερεύει με την ηλικία, δηλαδή μπορεί να είναι κάτω από 0,5% για τα νέα άτομα, μπορεί να φτάσει και 17% και 20% για ανθρώπους που είναι πάνω από 80, οπότε και σαν κράτος αυτή τη στιγμή σε οποιαδήποτε φάση βρεθούμε, ο νους μας κυρίως δεν είναι μη νοσήσουν οι νέοι, στο νου μας είναι οι ευαίσθητες ομάδες, εκείνους πρέπει να προφυλάξουμε και με οδηγίες και με περιορισμό στο σπίτι τους».

Σε ερώτηση αν πηγαίνουν γιατροί στο νοσοκομείο του Ρίου, ο κ. Γώγος απάντησε πως αυτή τη στιγμή υπάρχει μία συναινετική διαδικασία από όλους τους εργαζόμενους και τους νοσηλευτές και τις καθαρίστριες για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν «αλλιώς θα είχαμε παραλύσει, υπάρχουν φωνές, υπάρχουν άνθρωποι που φοβούνται, που έχουν χαρακτήρα επιθετικό, πάντα υπήρχε αυτό, η διαχείριση του προβλήματος τώρα, δεν είναι μόνο η ουσία η ιατρική, είναι και η ψυχολογία και η ψυχολογική υποστήριξη» είπε χαρακτηριστικά. 


Διαβάστε επίσης: 

Κορωνοϊός: Σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα στην Κίνα - Προς σταθεροποίηση στη Νότια Κορέα

Κορωνοϊός: Σε 109 χώρες ο ιός - Τι δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία

Κορωνοϊός: Ακυρώθηκε η Πορεία των Ζωντανών στο Άουσβιτς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης