Έβρος - Μεταναστευτικό: Η Frontex ξεκινά περιπολίες με 100 αξιωματικούς στα σύνορα

Έβρος - Μεταναστευτικό: Η Frontex ξεκινά περιπολίες με 100 αξιωματικούς στα σύνορα

Η επιχείρηση της Frontex θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα, τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα – Στον Έβρο θα σταλούν αξιωματικοί και στα νησιά εξοπλισμός 

frontex_evros
Ταχεία μεθοριακή επέμβαση στην Ελλάδα ξεκινά η Frontex την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της υπηρεσίας στο Γερμανικό Πρακτορείο. Στόχος είναι η ενίσχυση της φύλαξης των ελληνικών συνόρων, μετά τις προκλητικές τουρκικές ενέργειες με την εισροή μεταναστών. 

Η επιχείρηση θα εξελιχθεί τόσο σε ξηρά όσο και στη θάλασσα. «Σχεδιάζουμε να στείλουμε γύρω στους 100 αξιωματικούς έκτακτης υπηρεσίας από την ερχόμενη Τετάρτη στην περιοχή των συνόρων του Έβρου», δήλωσε η Έβα Μονκιούρ.

Στα ελληνικά νησιά, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η Frontex θα στείλει κυρίως εξοπλισμό, δηλαδή σκάφη ή ελικόπτερα. «Μπορεί να πάρει λίγο περισσότερο μέχρι να φθάσουν επιτόπου τα πλοία», δήλωσε η εκπρόσωπος αναφερόμενη στην ημερομηνία έναρξης της επιχείρησης την ερχόμενη εβδομάδα.

Δεν είναι ακόμη σαφές πώς θα συμβάλει κάθε μεμονωμένη χώρα της ΕΕ, όμως όλες έχουν υποσχεθεί να βοηθήσουν, δήλωσε η εκπρόσωπος. Η επιχείρηση της Frontex είναι σχεδιασμένη για δύο μήνες, αλλά μπορεί να παραταθεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης