Έβρος – μεταναστευτικό: Ήρεμη η σημερινή ημέρα στις Καστανιές - Σε επιφυλακή ισχυρές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις

Έβρος – μεταναστευτικό: Ήρεμη η σημερινή ημέρα στις Καστανιές - Σε επιφυλακή ισχυρές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις

Στην τουρκική περιοχή του Παζαρκουλέ έχουν στηθεί σκηνές και παραπήγματα από μετανάστες και πρόσφυγες

evros_metanastes__1_
Τακτική «μία στο καρφί και μία στο πέταλο», φαίνεται πως ακολουθεί η Άγκυρα στον Έβρο.
Η σημερινή εικόνα δεν θυμίζει σε τίποτα τη χθεσινή, με την ένταση και την προσπάθεια χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων να προσεγγίσουν τον φράχτη, να προκαλέσουν φθορές και να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα.

Γενικά ηρεμία επικρατεί από το πρωί στις Καστανιές, ενώ αριθμός παράνομων μεταναστών είναι αρκετά μακριά από τον φράκτη, σκόρπιοι σε μικρό αριθμό. Αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις βρίσκονται και σήμερα στην περιοχή, προκειμένου να επέμβουν σε περίπτωση που επιχειρηθεί μαζική προσέγγιση του φράκτη.

Έβρος - Καταυλισμός


Στην τουρκική περιοχή του Παζαρκουλέ έχουν στηθεί σκηνές και παραπήγματα από μετανάστες και πρόσφυγες, γεγονός που μαρτυρά προφανώς την προσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει μόνιμο καταυλισμό στα σύνορα, ώστε να λειτουργήσει εκβιαστικά προς την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πληροφορίες αναφέρουν πως πριν το Παζαρκουλέ οι τουρκικές Αρχές έχουν στήσει οδοφράγματα εμποδίζοντας επιπλέον μετανάστες να φτάσουν στα σύνορα.

Την ίδια ώρα, πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες αναζητούν άλλους τρόπους για να περάσουν στην Ελλάδα από περάσματα του ποταμού Έβρου, πληρώνοντας αδρά Τούρκους διακινητές. Σήμερα το πρωί πέταξε παράλληλα με τον φράκτη, τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο και λίγο αργότερα υψώθηκε και drone.
evros_metanastes__2_
evros_metanastes__3_
evros_metanastes__4_
evros_metanastes__5_
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης