Κύπρος: Χειροπέδες σε νεαρό διακινητή 101 μεταναστών

Κύπρος: Χειροπέδες σε νεαρό διακινητή 101 μεταναστών

Στα 101 άτομα που μετακινήθηκαν από την Τουρκία στην Κύπρο βρίσκονταν 13 γυναίκες που εγκυμονούν και 43 ανήλικα παιδιά εκ των οποίων 9 ασυνόδευτα

xeiropedes
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης 8 ημερών εναντίον νεαρού 22 ετών, σχετικά με υπόθεση διακίνησης μεταναστών από τη Τουρκία προς της Κύπρο. Πρόκειται για 101 άτομα, δηλαδή 13 γυναίκες που εγκυμονούν, 43 ανήλικα παιδιά εκ των οποίων 9 ασυνόδευτα και 45 άνδρες.

Οι μετανάστες αναχώρησαν στις 2 Μαρτίου από τη Μερσίνα της Τουρκίας.

Οι μετανάστες αποκάλυψαν στην αστυνομία ότι πλήρωσαν σε Τούρκο δύο μέχρι τέσσερις χιλιάδες δολάρια, για να ταξιδέψουν στην Κύπρο. Στις 2 Μαρτίου μπήκαν σε βάρκα από τη Τουρκία και ξεκίνησαν για τη Κύπρο.

Οι μετανάστες υπέδειξαν στην αστυνομία τον 22χρονο ως τον οδηγό της βάρκας, με αποτέλεσμα να συλληφθεί χθες βράδυ.

Ανακρινόμενος ανέφερε ότι πριν δυο βδομάδες περίπου, ενώ βρισκόταν σε καφενείο στην Μερσίνα, γνώρισε ένα άτομο που του ανέφερε πως δουλειά του ήταν να στέλνει κόσμο από την Τουρκία σε άλλες χώρες. Ο νεαρός, του ανέφερε πως θέλει να φύγει από την Τουρκία και ο άγνωστος του είπε πως πρέπει να πληρώσει το ποσό των τεσσάρων χιλιάδων δολαρίων. Όταν ο 22χρονος του ανέφερε πως δεν είχε τα χρήματα τότε ο άγνωστος του είπε να οδηγήσει τη βάρκα προς την Κύπρο και να ταξιδέψει ο ίδιος και ακόμα ένα πρόσωπο της επιλογής του, δωρεάν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης