Καιρός: Σταματούν οι βροχές, με καλό καιρό το πέταγμα του χαρταετού

Καιρός: Σταματούν οι βροχές, με καλό καιρό το πέταγμα του χαρταετού

Κυριακή και Καθαρά Δευτέρα αναμένεται καλός καιρός με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας

xarta-naf
Προς το καλύτερο θα αλλάξει σήμερα ο καιρός καθώς οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες που εκδηλώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr, γρήγορα θα σταματήσουν, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις, βαθμιαία πυκνότερες.

meteo-dim-1


Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν από τις πρώτες πρωινές ώρες στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά, με την ένταση τους να φτάνει στο μετεωρολογικό σταθμό της Ασπροβάλτας Θεσσαλονίκης τα 103 km/h, βαθμιαία μέσα στην ημέρα θα εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών οι οκτώ μεγαλύτερες ριπές ανέμων, έως τις 09:00 του Σαββάτου 29/02, παρουσιάζονται στον παρακάτω Πίνακα.

ripes-n1
Κλείσιμο


Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία για την Κυριακή και την Καθαρά Δευτέρα αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις, με εξαίρεση τα δυτικά, όπου την Καθαρή Δευτέρα προβλέπονται τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι την Κυριακή αλλά και την Καθαρά Δευτέρα θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και την Κυριακή στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει την Κυριακή τους 14-16 βαθμούς, ενώ την Καθαρή Δευτέρα θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης