Κορωνοϊός, Ιταλία: Επιστρέφουν Έλληνες μαθητές από τις εκδρομές - Ένα σχολείο παραμένει στη Σικελία

Κορωνοϊός, Ιταλία: Επιστρέφουν Έλληνες μαθητές από τις εκδρομές - Ένα σχολείο παραμένει στη Σικελία

Πρόκειται για σχολείο της Ανατολικής Μακεδονίας που θεώρησε οτι η Σικελία, όπου πραγματοποιούν την εκδρομή, είναι μακριά από τα σημεία όξυνσης του προβλήματος

romi_aerodromio
Με ηρεμία επιστρέφουν από την Ιταλία οι μαθητές σχολείων που βρέθηκαν αυτές τις ημέρες στη γειτονική χώρα για προγραμματισμένες εκπαιδευτικές εκδρομές.

Οι περισσότεροι μαθητές που δεν βρίσκονται ήδη στην χώρα επιστρέφουν τις επόμενες ημέρες, χωρίς έως στιγμής να έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα δέκα σχολεία που βρίσκονταν στην Ιταλία τα επτά έχουν επιστρέψει και τα υπόλοιπα έρχονται τις επόμενες ημέρες.

Ωστόσο ένα σχολείο αποφάσισε να παραμείνει στην Ιταλία έως την 1η Μαρτίου παρά την οδηγία του υπουργείου Παιδείας.

Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για το ΕΠΑΛ σχολείου της Ανατολικής Μακεδονίας που θεώρησε οτι η Σικελία όπου πραγματοποιούν την εκδρομή είναι μακριά από τα σημεία όξυνσης του προβλήματος. Από τα δέκα σχολεία που βρίσκονταν στην Ιταλία τα 7 έχουν επιστρέψει και τα υπόλοιπα έρχονται τις επόμενες ημέρες.

Προσωρινή αναστολή λειτουργίας σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, χώρων θρησκευτικής λατρείας, θεάτρων, κινηματογράφων, χώρων αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επιχειρήσεων, δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών, καθώς και γενικά περίκλειστων χώρων συνάθροισης κοινού.

Κλείσιμο
Το προληπτικό αυτό μέτρο μπορεί να εφαρμοστεί, εφόσον χρειαστεί, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ειδικότερα, τα μέτρα που μπορούν να εφαρμοστούν εφόσον χρειαστεί, για την αποφυγή κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα, περιλαμβάνονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, χώρων θρησκευτικής λατρείας, θεάτρων, κινηματογράφων, χώρων αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επιχειρήσεων, δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών, καθώς και γενικά περίκλειστων χώρων συνάθροισης κοινού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης