14.000 μικροί καρναβαλιστές θα γεμίσουν τους δρόμους της Πάτρας - Σήμερα η Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών

14.000 μικροί καρναβαλιστές θα γεμίσουν τους δρόμους της Πάτρας - Σήμερα η Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών

Θα ακολουθήσουν τη διαδρομή: Γούναρη – Κορίνθου (κάτω μέρος πλ. Γεωργίου) – Κορίνθου με κατάληξη και έξοδο από Ερμού και Αγ. Νικολάου

23-1
Στις 11 το πρωί ξεκινάει η Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών, στην Πάτρα, η οποία θα ακολουθήσει τη διαδρομή: Γούναρη – Κορίνθου (κάτω μέρος πλ. Γεωργίου) – Κορίνθου με κατάληξη και έξοδο από Ερμού και Αγ. Νικολάου.

Στην αφετηρία της Παρέλασης θα βρεθούν περίπου 14.000 μικροί καρναβαλιστές με συνοδούς κατανεμημένοι σε 102 ομάδες, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο συμμετοχής.

Ένας χείμαρρος ενθουσιασμού, φαντασίας, χρωμάτων και καρναβαλικής ενέργειας στα μέτρα των μικρών θα πλημμυρίσει τους κεντρικούς δρόμους της πόλης σκορπίζοντας παντού παιδικά χαμόγελα και ελπίδα.

Θα συμμετάσχουν η Μπαντίνα, η μασκότ του Καρναβαλιού των Μικρών, ο Τζίτζικας, τα άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών, στα οποία υπάρχουν τρία νέα που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά. Το πρώτο εντυπωσιακό άρμα που εκπέμπει αίσθηση φρεσκάδας και χαράς είναι η πολύχρωμη «Χαρούμενη Τούρμπο-Μάγισσα» του Παντελή Χατζόπουλου που η μορφή του αποτυπώνει τη Μάγισσα του παραμυθιού να πετά καβαλώντας δυο σκούπες πάνω από τα σπίτια ενός πολύχρωμου χωριού. Στο πίσω μέρος υπάρχει ένα κάστρο.

Το δεύτερο νέο άρμα είναι «Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Κώστα Τζαϊλάκη με θέμα εμπνευσμένο από το ομώνυμο παραμύθι αλλά προσαρμοσμένο για το φετινό Καρναβάλι των Μικρών στην κλιματική αλλαγή και στην προστασία του πλανήτη. Το διακριτό μότο στο μπροστινό μέρος του άρματος «Ας φροντίσουμε τον πλανήτη με την ωριμότητα ενός παιδιού» είναι παραπάνω από εύγλωττο. Ο Πρίγκιπας πάνω από τα σύννεφα κρατά την γη και μπροστά του ξεφυτρώνει ένα ρόδο. Στο πίσω του άρματος δεσπόζει η Αλεπού, αναπόσπαστο στοιχείο του παραμυθιού του «Μικρού Πρίγκιπα».

Το τρίτο νέο άρμα είναι το «Γατί» του Νεκτάριου Σαρηγιάννη. Ένα χαρούμενο γατί παίζει με ένα κουβάρι νήμα που έχει μπροστά του.

Κλείσιμο
Θα παρελάσουν και τα παλαιότερα άρματα από περασμένες διοργανώσεις του Καρναβαλιού των Μικρών: «Τοσοδούλα», «Καρναβαλάκος», «Σκυλάκι», «Κάστρο» και «Ζουζούνι».

Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι ομάδες συμμετοχής σκορπίζοντας χρώματα, χιούμορ, αθωότητα και αστείρευτο κέφι και χαρά. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος στην παρέλαση συμμετέχουν 10 ομάδες εκτός Πατρών, ενώ το Χαμόγελο του Παιδιού θα συμμετάσχει και με τμήματα εκτός Πατρών. Συμμετέχουν δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, σχολές χορού, τοπικοί σύλλογοι, ΚΔΑΠ ΜΕΑ.

Στο τέλος της παρέλασης ο καθιερωμένος σοκολατοπόλεμος από τους συλλόγους των σοκολατοριχτών «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες», «Σοκολατοπαίχτες» και «Σοκολατοβροχή» θα γλυκάνει μικρούς και μεγάλους και αφήνοντας την ιδιαίτερη πινελιά του αναλλοίωτου στο πέρασμα των χρόνων εθίμων.

Πηγή: patrastimes.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης