Απτόητοι οι Τούρκοι: Με 45 παραβιάσεις και πέντε υπερπτήσεις ολοκληρώθηκε ο διάλογος για τα ΜΟΕ

Απτόητοι οι Τούρκοι: Με 45 παραβιάσεις και πέντε υπερπτήσεις ολοκληρώθηκε ο διάλογος για τα ΜΟΕ

Από το σύνολο των παραβιάσεων, οι πέντε ήταν υπερπτήσεις, που σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα εννέα λεπτών το πρωί  - Σημειώθηκαν και δυο εμπλοκές

paraviaseis_9
Ασταμάτητη η τουρκική προκλητικότητα πάνω από το Αιγαίο και την Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία ολοκληρώθηκε ο διάλογος των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Τουρκίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Συνολικά, καταγράφηκαν 45 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, πάνω από Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, καθώς και τρεις παραβάσεις, από δυο μαχητικά F-16, που ήταν οπλισμένα κι ένα CN-235.

Από το σύνολο των παραβιάσεων, οι πέντε ήταν υπερπτήσεις, που σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα εννέα λεπτών το πρωί (από τις 10:04 ως τις 10:13) πάνω από το Αγαθονήσι, τους Αρκιούς, τους Λειψούς και την Κίναρο.

Επιπλέον, σημειώθηκαν και δυο εμπλοκές, ενώ τα συγκεκριμένα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ.

Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες

Ολοκληρώθηκαν, εν τω μεταξύ, οι συνομιλίες μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής αντιπροσωπείας, στο πλαίσιο του στρατιωτικού διαλόγου, για την επιλογή δραστηριοτήτων υλοποίησης Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, «οι επικεφαλής των δύο αντιπροσωπειών είχαν σύντομη συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο».

Κατά πληροφορίες, συμφωνήθηκαν δραστηριότητες που περιλαμβάνουν ανταλλαγή επισκέψεων επιπέδου Διοικητών Σχηματισμών, ανταλλαγή άρθρων και συμμετοχή σε αθλητικές εκδηλώσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης