Μικρή Βαλεντίν: Η επτάχρονη αναμένεται να γραφτεί σε σχολείο της Γαλλίας - Η μητέρα της ζει εκεί από το 2015

Μικρή Βαλεντίν: Η επτάχρονη αναμένεται να γραφτεί σε σχολείο της Γαλλίας - Η μητέρα της ζει εκεί από το 2015

Την Παρασκευή η απολογία του πατέρα - Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, δεν υπάρχει λόγος το κοριτσάκι να οδηγηθεί σε ίδρυμα πρόνοιας - Ο πατέρας της επτάχρονης, όπως είπε, την έστειλε στη Γαλλία και στη συνέχεια, επειδή φοβήθηκε, δήλωσε την εξαφάνισή της

valentin-pagkrati534
Νέα στοιχεία για τη ζωή της μικρής Βαλεντίν στο Σεν Ετιέν της Γαλλίας, έρχονται στην επιφάνεια μετά το ενημερωτικό σημείωμα που έστειλαν στις ελληνικές αρχές οι γαλλικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εικόνα που έχουν οι Γάλλοι αστυνομικοί για τη φερόμενη ως μητέρα της επτάχρονης είναι θετική.

Η γυναίκα ζει από το 2015 στη Γαλλία, μιλάει άριστα την γλώσσα, ενώ οι συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας είναι καλές και εκτιμούν πως δεν υπάρχει κανένας λόγος το κοριτσάκι να οδηγηθεί σε κάποιο ίδρυμα της Πρόνοιας.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο, προχωρούν γοργά οι διαδικασίες έτσι ώστε η επτάχρονη να γραφτεί άμεσα σε γαλλικό σχολείο καθώς γνωρίζει την γλώσσα.

Την ίδια ώρα, οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών που κατάφεραν να ξεδιαλύνουν την υπόθεση περιμένουν την αυριανή απολογία του Κογκολέζου πατέρα ενώ παράλληλα αναμένεται να ζητήσουν να γίνει εξέταση DNA προκειμένου να αποδειχτεί και επιστημονικά η σχέση του ιδίου και της συντρόφου του με την μικρή Βαλεντίν.

Προβληματισμός για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, με αφορμή την ιστορία της μικρής από το Κογκό, προβληματίζονται και αναζητούν τη φόρμουλα προκειμένου να ξεπεραστούν εμπόδια και αγκυλώσεις για χιλιάδες ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων και μεταναστών αλλά και περιπτώσεις χωρισμένων οικογενειών έτσι ώστε να μπορέσουν να ενωθούν τα μέλη τους.

Ουσιαστικά, λένε πρέπει να γίνουν πιο ευέλικτες οι διαδικασίες και περιπτώσεις ανάλογες με αυτές της Βαλεντίν να έχουν αίσιο τέλος.

Ωστόσο όπως διευκρινίζουν το θέμα δεν αφορά μόνο στην Ελλάδα αλλά προσκρούει και στις διεθνείς συνθήκες που έχουν υπογραφεί με αφορμή την προσφυγική κρίση σε συνδυασμό με την άρνηση ευρωπαικών χωρών να διευκολύνουν τις διαδικασίες.

Γιατί έστησε ο πατέρας την ιστορία εξαφάνισης της μικρής

Άλλωστε, η Βαλεντίν και ο πατέρας της έφθασαν στην Ελλάδα με τις προσφυγικές ροές και έμεναν για ένα διάστημα στη Μόρια της Λέσβου πριν φθάσουν στην Αθήνα.

Κλείσιμο
Ο πατέρας, όταν διαπίστωσε ότι η σύντροφος του ζει στον Σεν Ετιέν της Γαλλίας την επισκέφθηκε μετά από πρόταση της τον περασμένο Μάρτιο.

Τότε όπως ο ίδιος είπε δεν δέχθηκε την πρόταση της οικογένειας να στείλει το παιδί εκεί όμως όταν επέστρεψε στην Ελλάδα και σκέφτηκε ότι αυτό θα ήταν καλύτερο για το μέλλον της 7χρονης την έστειλε στην Γαλλία και στη συνέχεια, επειδή φοβήθηκε, έστησε όλη αυτή την ιστορία δηλώνοντας την εξαφάνιση της...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης